Opplysninger til Dagbladet:

Droppet avgjørende strøm-møte

Regjeringen og LO var klar, men NHO satte seg på bakbeina, får Dagbladet opplyst. De vil fortsatt ikke svare på regjeringens forslag til krisepakke.

UTEBLE: Tirsdag skulle regjeringen møte partene i arbeidslivet for et møte om tilbakemeldinger på skissen til en strømstøttepakke for næringslivet. NHO var ikke klare til å snakke, får Dagbladet opplyst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UTEBLE: Tirsdag skulle regjeringen møte partene i arbeidslivet for et møte om tilbakemeldinger på skissen til en strømstøttepakke for næringslivet. NHO var ikke klare til å snakke, får Dagbladet opplyst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag skulle regjeringen, LO, NHO og Virke samles til et møte der den for mange etterlengtede strømstøttepakken til bedrifter skulle diskuteres. Arbeidslivsorganisasjonene skulle gi sine tilbakemeldinger etter at regjeringen kom med sine forslag fredag.

Målet var å spikre pakken slik at alle partene var fornøyde.

Etter det Dagbladet kjenner til er LO i all hovedsak enige med forslaget regjeringen har lagt fram. De var klare til å gi sine tilbakemeldinger på det planlagte møtet tirsdag. LO-ledelsen ønsket noen justeringer, men var innstilt på å komme til enighet.

Men møtet ble likevel ikke noe av. Dagbladet får opplyst at utfordringen ligger hos arbeidsgiverorganisasjonen NHO. De skal ikke ha vært klare til å gi noen tilbakemelding på regjeringens tilbud til strømstøttepakke for bedriftene.

Krass kritikk

Torsdag skrev Dagbladet at pakken er ventet å komme denne uka. Den vil hovedsakelig bestå av en lånegarantiordning. I tillegg kommer ekstra støtte til enøktiltak.

Dessuten jobbes det med en søkbar direktestøtte til bedrifter som sliter særlig tungt med strømprisene, blir Dagbladet fortalt av kilder tett på prosessen.

Den andre store arbeidsgiverorganisasjonen Virke har ytret krass kritikk mot næringsminister Jan Christian Vestre for å jobbe for sakte for strømstøtten.

- Hva i alle dager er det som skjer, sier direktør for samfunnspåvirkning i Virke Stian Sigurdsen til Dagens Næringsliv tirsdag.

På LO-siden uttrykkes det undring over hvorfor NHO skal trenge enda lengre tid til å besvare forslaget, og hvorfor de eventuelt skal stå utenfor. Fire dager burde holde, er beskjeden derfra.

Regjeringen har ønsket å ha med de store arbeidsgiverorganisasjonene i et trepartsamarbeid, men kan i praksis gå utenom og legge fram et forslag for Stortinget uten dem.

Møte i det blå

Etter det Dagbladet forstår er det fortsatt helt i det blå når et nytt møte med partene kan komme på plass.

- Avtalen var at vi skulle prates igjen om noen dager. Det er fremdeles planen, og jeg har hatt dialog med Virke seinest i dag, sa næringsminister Jan Christian Vestre til Dagens Næringsliv tirsdag kveld.

NTB melder onsdag at det ifølge Nærings- og fiskeridepartementet fortsatt ikke er noen avklaring om når neste møte blir.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer