USA:

Droppet date – saksøkt for 100 000 kroner

Opplevelsen skal ifølge kvinnens søksmål ha vært en ekstra følelsesmessig påkjenning ettersom daten var på hennes avdøde mors bursdag.

LOV OG RETT I MICHIGAN: Distriksdomstolen i Genesee County fikk høsten 2020 overlevert et noe uvanlig søksmål. Foto: Wikimedia Commons
LOV OG RETT I MICHIGAN: Distriksdomstolen i Genesee County fikk høsten 2020 overlevert et noe uvanlig søksmål. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste kjærlighetsjegere som har vært på noen dates opp gjennom åra, kan skilte med en og annen underfundig «jakthistorie» der ting ikke gikk helt som planlagt.

Men det skal godt gjøres å overgå en viss herremann i den amerikanske delstaten Michigan. For da han valgte å droppe en date han hadde avtalt, svarte den forsmådde kvinnen ham med et saftig, flersifret søksmål.

Skulle sveipet til venstre

Det er USA Today som skriver om søksmålet ble levert inn til distriktsdomstolen i Genesee County i september 2020.

Ifølge søksmålet forårsaket hendelsen stor følelsesmessig påkjenning for kvinnen ettersom det skjedde på hennes avdøde mors fødselsdag.

For tort og hjertesvie, krevde kvinnen intet mindre enn 10 000 dollar (nærmere 100 000 kroner).

Det ni minutter lange rettsmøtet ble avholdt via Zoom, og temperaturen skulle bli høy. Men ikke mellom de to du kanskje hadde sett for deg.

- Vi hadde én date

Ifølge USA Today, som har sett den aktuelle videoen, åpnet dommeren med å gi kvinnen beskjed om at søksmålet hennes skulle vært anlagt for tingretten.

PÅ FLYTTEFOT: Elisabeth Nyheim har underholdt oss gjennom flere TV-dates med sitt sprudlende humør og smittende latter. Nå har livet tatt en ny vending. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Deretter henvendte dommeren seg mot den saksøkte og spurte vedkommende om han tenkte representere seg selv i rettssaken.

- For å være ærlig med deg, sir, så trodde jeg at dette kom til å bli droppet, svarte han dommeren.

- Vi hadde én date - én date - og ingenting annet etter det, og nå blir jeg saksøkt for 10 000 dollar. Jeg tror ikke dette kommer til å vare så lenge, og jeg mener dette er å kaste bort tiden din, fortsatte han.

Kranglet med dommeren

Dommeren informerte mannen om at hvis han mente saken burde avvises, så måtte han sende inn en begjæring.

Da grep kvinnen ordet.

- Hvis han svarer og svaret hans er løgn, så er det mened, og dokumentene mine vil bevise at det er løgn, skrek hun.

PLOT TWIST: Amanda og Emma er egentlig på date med hver sin gutt, men så oppstår det en fiffig situasjon. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Nei, nei, nei … Forstår du hva mened er, spurte dommeren og hevet stemmen.

- Vennligst ikke fornærm intelligensen min. Ikke gjør det. Som om jeg ikke forstår hva «mened» betyr, ropte kvinnen tilbake.

Da var det tydeligvis nok for dommeren, som rev av seg ansiktsmaska i frustrasjon.

- Vær stille mens jeg snakker, sa dommeren minst to ganger mens kvinnen fortsatte å rope.

Flere søksmål

Opptaket viser at den saksøkte mannen valgte å holde klokelig kjeft. Etter hvert senket han hodet sitt og lot håndflata gli over panna mens dommeren og kvinnen «diskuterte».

Til slutt brøt kvinnen gjennom og sa at hun ville sende søksmålet sitt til tingretten, slik dommeren hadde informert helt i starten av rettsmøtet.

GIKK GALT: Det gikk ikke helt som det skulle da Maria Angeltveit skulle date på TV i «Første date». Nå går imidlertid klippet fra flausen viralt. Video: Discovery + / Rød Løper Vis mer

Dommeren avviste saken, og den ble overført til tingretten, viser rettsprotokollen.

Kvinnen har ikke ønsket å gi noen offisiell kommentar. USA Today skriver at kvinnen har tidligere anlagt minst et dusin ulike søksmål siden 2000.

Blant annet saksøkte hun politiet i Flint i Michigan for 300 millioner dollar. Kvinnen hevdet hun var blitt overfalt og trakassert av flere politifolk. Saken ble til slutt avvist av en dommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer