Droppet huskjøp - satser på plate

DUBLIN(Dagbladet): Eimear Quinn droppet planene om å bruke pengene fra EuroSong-seieren på huskjøp. Istedet satser 24-åringen alt på ny selvprodusert CD. - Jeg ville vært dum om jeg ikke grep sjansen og satset på en platekarriere, sier den irske sangfuglen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eimear Quinn har siden EuroSong-eventyret i Oslo 18. mai i fjor, lagt musikkstudiene på is. Istedet spilte hun inn platene «Deep Dead Blue» og «Omnis» med gruppen Anuna.

I høst begynte hun innspillingen av en egen EP, «Winter, Fire and Snow». Den testet 24-åringen utelukkende på sine landsmenn, som belønnet henne med topplasseringer på de irske platelistene.

På leting

- Dermed var det mye lettere for meg å satse på en hel CD. Den nye plata vil bli en blanding av tradisjonelle irske folketoner og mer rytmesterke nye låter, sier Eimear.

Eimear har spilt inn en del av materialet til den nye plata i U2s studio, Windmill Lane Studios. Seierspengene fra Oslo på 110 000 kroner gikk med til produksjonen.

Eimear Quinn har beina godt plantet i irsk folkemusikk, noe som trer tydelig fram på de fire melodiene på EP'en. Men hun tror ikke fortiden vil avskrekke nye, yngre lyttere.

- Jeg er fortsatt på leting etter min egen nisje. Jeg har et stort låtmateriale og prøver ut ulike saker. Jeg skriver også en del poesi som jeg setter musikk til. Om de ender opp på plata vet jeg ikke, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer