Droppet huskjøp - satser på plate

DUBLIN(Dagbladet): Eimear Quinn droppet planene om å bruke pengene fra EuroSong-seieren på huskjøp. Istedet satser 24-åringen alt på ny selvprodusert CD. - Jeg ville vært dum om jeg ikke grep sjansen og satset på en platekarriere, sier den irske sangfuglen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eimear Quinn har siden EuroSong-eventyret i Oslo 18. mai i fjor, lagt musikkstudiene på is. Istedet spilte hun inn platene «Deep Dead Blue» og «Omnis» med gruppen Anuna.

I høst begynte hun innspillingen av en egen EP, «Winter, Fire and Snow». Den testet 24-åringen utelukkende på sine landsmenn, som belønnet henne med topplasseringer på de irske platelistene.

På leting

- Dermed var det mye lettere for meg å satse på en hel CD. Den nye plata vil bli en blanding av tradisjonelle irske folketoner og mer rytmesterke nye låter, sier Eimear.

Eimear har spilt inn en del av materialet til den nye plata i U2s studio, Windmill Lane Studios. Seierspengene fra Oslo på 110 000 kroner gikk med til produksjonen.

Eimear Quinn har beina godt plantet i irsk folkemusikk, noe som trer tydelig fram på de fire melodiene på EP'en. Men hun tror ikke fortiden vil avskrekke nye, yngre lyttere.

- Jeg er fortsatt på leting etter min egen nisje. Jeg har et stort låtmateriale og prøver ut ulike saker. Jeg skriver også en del poesi som jeg setter musikk til. Om de ender opp på plata vet jeg ikke, sier hun.

Unike Björk

Som inspirasjonskilder trekker hun fram Nina Simone, Simon & Garfunkel og islandske Björk.

- Den siste konserten hennes med The Underworld i Dublin er det beste jeg noensinne har vært på. Jeg har aldri danset så mye, sier Eimear Quinn.

Den irske «stemmen», som hun kalles etter tittelen på seierssangen sin, mener Björk har helt unike kvaliteter som sanger.

- Så vi kan vente oss en techno-influert plate?

- Nei langtifra, men jeg er glad i sangere som strekker grensene, sier Eimear.

- Jeg håper at den nye plata vil være ute i slutten av april. Da vil jeg også sikkert komme til Norge for å markedsføre den.

Kjæreste

Eimear Quinn påpeker at Norge for alltid vil ha en særskilt plass i hjertet hennes.

- Måten dere tok imot meg på var unik. Og selvfølgelig var det deilig å vinne, det er jo det som gjør at jeg er her i dag og ikke på skolebenken, sier hun.

Et lite minus til alle beilende brevskrivere: Eimear har skaffet seg samboer. Den utvalgte er Noel Curran, som produserer årets Eurovision Song Contest i Dublin i mai.