Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Droppet kreftbehandlingen for å bære fram tvillingene. Døde ni måneder senere

Sykdommen startet som hudkreft i 2011. Nå advarer enkemannen om farene.

STARTET SOM HUDKREFT: Det startet som en merkelig, liten føflekk i 2011, men endte tragisk i april i år, da Danilelle døde av at kreften hadde spredt seg til nesten hele kroppen. Danielle Dick ble bare 32 år gammel, og etterlater seg ektemannen Tyler og tre barn. Foto: Go Fund Me
STARTET SOM HUDKREFT: Det startet som en merkelig, liten føflekk i 2011, men endte tragisk i april i år, da Danilelle døde av at kreften hadde spredt seg til nesten hele kroppen. Danielle Dick ble bare 32 år gammel, og etterlater seg ektemannen Tyler og tre barn. Foto: Go Fund Me Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danielle Dick var gravid i uke 19, med tvillinger da hun plutselig fikk problemer med å snakke. Sammen med ektemannen dro hun til sykehus, der hun fikk utført en MR.

NYBAKTE FORELDRE: Danielle visste at hun hadde kreft i hjernen allerede i uke 19 av svangerskapet. Først etter at tvillingene ble tatt med keisersnitt i uke 29, startet hun den intensive kreftbehandlingen. Foto: Go Fund Me
NYBAKTE FORELDRE: Danielle visste at hun hadde kreft i hjernen allerede i uke 19 av svangerskapet. Først etter at tvillingene ble tatt med keisersnitt i uke 29, startet hun den intensive kreftbehandlingen. Foto: Go Fund Me Vis mer

Der ble det oppdaget tre svulster i kvinnens hjerne, og alle tre var ondartet. Kreften spredte seg kjapt videre i kroppen til Danielle, og truet både hennes eget liv og livet til hennes ufødte barn.

Fødte tvillinger

Hun valgte å vente med intensiv kreftbehandling til etter at tvillingene var født.

I uke 29 av svangerskapet ble tvillingene tatt med keisersnitt, og begge to - en gutt og en jente - klarte dette fint.

Men for Danielles del gikk det dessverre motsatt vei. Kreften fortsatte å spre seg etter fødselen, tross flere operasjoner, stråling og annen intensiv kreftbehandling.

Mindre enn et år etter at svulstene ble påvist, døde hun, 32 år gammel.

Startet som hudkreft

På nettstedet Go Fund Me er hele historien til Danielle lagt ut. Samtidig har Danielles ektemann, Tyler Dick, fortalt om konas kamp til avisa Today, i håp om å advare andre om de alvorlige farene ved hudkreft.

For Danielles del var det nemlig slik sykdommen startet.

FØDT I UKE 29: Tvillingene lå halvannen uke i kuvøse etter at de ble tatt med keisersnitt. Foto: Go Fund Me
FØDT I UKE 29: Tvillingene lå halvannen uke i kuvøse etter at de ble tatt med keisersnitt. Foto: Go Fund Me Vis mer

Første gang hun lurte på om hun kunne være rammet av en kreftsykdom, var i 2011.

Da oppdaget hun en merkelig føflekk på huden, og gikk til en hudlege for å få den fjernet. Samtidig fikk hun da beskjed om at det ikke var snakk om hudkreft.

I tida som fulgte kom imidlertid flekken gradvis tilbake, og da Danielle igjen gikk til legen, var nyhetene langt fra gode.

Hun fikk konstatert hudkreft.

- Tid med barna

STORESØSTER: I 2015 fikk ekteparet datteren Taylor. Foto: Go Fund Me
STORESØSTER: I 2015 fikk ekteparet datteren Taylor. Foto: Go Fund Me Vis mer

Danielle opererte da vekk kreftsvulsten, samt lymfekjertlene. Operasjonen var vellykket, og Danielle følte seg i god form.

Man trodde at sykdommen var under kontroll.

Og fire år etter at den første flekken ble oppdaget fikk hun og ektemannen en datter, Taylor.

Men da hun i 2016 igjen ble gravid med tvillinger, fikk hun den grusomme beskjeden om at kreften var kommet tilbake - og nå også spredt seg til hjernen.

Hun kjempet hardt for sitt eget liv og for å kunne tilbringe mest mulig tid med ektemannen og de tre barna.

Døde i april i år

- Mellom søvn og medisinering klarte hun å å ta med barna på biblioteket eller i parken. Hun elsket sine barn, sier ektemannen.

Men den 25. april i år, døde den 32 år gamle trebarnsmora.

- Jeg håper at folk innser viktigheten av å gå regelmessig til hudlege. Det var det Danielle ønsket å formidle også, sier ektemannen Tyler til Today.

HÅP: Etter at Danielle hadde fått tvillingene stater hun på en intensiv kreftbehandling. Familien hadde håp om at hun skulle bli frisk. Foto: Go Fund Me
HÅP: Etter at Danielle hadde fått tvillingene stater hun på en intensiv kreftbehandling. Familien hadde håp om at hun skulle bli frisk. Foto: Go Fund Me Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media