Droppet millionkrav mot Høyre-topp

Torgeir Stensrud og Krone Gruppen har gitt millioner i garanti for å redde den tidligere Høyre-toppen Arild Hiim fra konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arild Hiim satt som stortingsrepresentant for Høyre fra 1989 til 1997, og gikk etter det tilbake til sin advokatpraksis på Ringerike. Eks-politikeren delte i en periode kontor med Stensruds selskap Krone Gruppen, som eier halvparten av alle Finance Credit-selskapene.

Personlig garanti

Krone Gruppen sliter ifølge Ringerikes Blad med å betjene en gjeld på 95 millioner kroner.

Tidligere denne måneden frafalt Krone Gruppen et krav på nesten tre millioner kroner mot Hiim.

Dessuten ga Stensruds selskap på sensommeren en garanti på 2,5 millioner kroner for å redde Hiim fra konkurs.

- Selskapet har gitt en garanti på 2,5 millioner kroner, som Stensrud har garantert for personlig, sier leder av gjeldsnemnda, advokat Robert Robertsen, til Dagbladet.

Garantien sikrer utbytte til kreditorene i Hiims gjeldsforhandlingsbo, og må betales ut dersom Ringerike skifterett godkjenner forslaget til gjeldsordning.

28 forskjellige kreditorer skal ha krav på over 40 millioner kroner mot den tidligere Høyre-toppen. Men ifølge Hiim er de reelle kravene rundt 15 millioner.

- Har hjertelag

- Jeg har kjent Torgeir Stensrud et par år, og hjalp selskapet med å etablere avtaler rundt noen eiendommer i Sverige. Meningen er at disse 2,5 millionene skal betales tilbake, sier Hiim til Dagbladet.

Hiim forteller at han hadde en stor operasjon tidligere i år, og at han ser garantien fra Stensrud som en god støtte i en vanskelig tid.

- Jeg vil forsøke å vise at jeg setter pris på dette gjennom å bistå Torgeir og gruppen i framtiden. Han har vist hjertelag i mange sammenhenger, og jeg håper sannheten er en annen enn det som har kommet fram nå, sier den tidligere stortingspolitikeren.

Hiim styrte også i fjor sommer mot skifteretten, og da gikk Stensrud og Krone Gruppen inn med midler for å hindre konkurs. Disse pengene er bare en del av det kravet som nylig ble trukket. I tillegg ligger det blant annet ubetalt husleie i kravet.

Styreformann i Krone Gruppen, Tønnes Thomstad, sier at han ikke ble informert om at kravet mot Hiim er frafalt. Han kjenner heller ikke til garantien fra selskapet og Stensrud personlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer