Droppet ran for vin og kos

Raner endte som gjest på hagefest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen stormet inn, truet med pistol og ville ha penger. Men det som begynte som et opplagt ran, utviklet seg til en langt mer absurd situasjon for gjestene på hagefesten i Washington, USA, skriver Guardian.co.uk.
 

De var de siste gjestene på grillfesten i Capitol Hills nabolag, og merket ikke at kveldens vert hadde latt porten ut til gata stå åpen da han gikk for å lufte bikkja. Plutselig dukket en hettekledd og ubuden mann opp mellom dem. Han dro frem en pistol som han rettet mot hodet til 14 år gamle Khyber Rabdau, og krevde pengene til alle som var der.

Da Kybher sa hun ikke hadde penger på seg, beveget raneren seg mot de andre gjestene. De forsøkte å ro raneren ned, og en av gjestene tilbød mannen en slurk av vinen de drakk, en bordeaux med navn Chateu Malescot St. Exupery

– Mannen smakte, og sa «Dæven, det er god vin», noe det jo også er, sier faren til 14-åringen, Michael Rabdau, til avisen.

Gjestene tilbød mannen et glass vin, deretter hele flasken, mens ranerene hjalp seg selv til en bit av camemberten.

Deretter gjemte han unna pistolen og henvendte seg til gjestene.

– Jeg må ha kommet til feil hus, sa han, og unnskyldte seg.

Han spurte om å få en klem, og fikk en av hver av gjestene. Deretter spurte mannen om å få en gruppeklem, og gjestene samlet seg i en sirkel rundt mannen og klem ble det.

SMAKEN AV VIN: Raneren endte med å unnskylde seg, etter å ha fått både vin og klemmer av det som opprinnelig var ofre for ransforsøket hans. Foto: METTE MØLLER
SMAKEN AV VIN: Raneren endte med å unnskylde seg, etter å ha fått både vin og klemmer av det som opprinnelig var ofre for ransforsøket hans. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Raneren skjenket seg så et siste glass med vin før han forsvant, og etterlot seg de forbløffede gjestene i hagen. Innen de kom over sjokket og fikk ringt politiet, var mannen borte for lengst.