Trump-rally

Droppet Trump-møte etter tragedie

USAs forrige president, Donald Trump, ble spurt om han ville flytte nattens folkemøte i Florida etter tragedien i Surfside noen timer unna.

KOMMER IKKE: USAs forrige president, Donald Trump, får ikke besøk av Florida-guvernør Ron DeSantis på folkmøtet i Florida. Foto: AP Photo/Butch Dill, File
KOMMER IKKE: USAs forrige president, Donald Trump, får ikke besøk av Florida-guvernør Ron DeSantis på folkmøtet i Florida. Foto: AP Photo/Butch Dill, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det er ingen nasjonale valg i USA i år, men USAs forrige president, Donald Trump, forsøker alt han kan å holde på rampelyset og grepet om det republikanske til tross for valgnederlaget. I natt er han i Sarasota i Florida på et arrangement som minner svært mye om de han holdt under valgkampen i fjor.

Folkemøtet skjer en drøy uke etter tragedien i Surfside. Lørdag kveld var 24 omkomne funnet etter at Champlain Towers-bygningen kollapset midt på natten. Fortsatt er 121 personer savnet. Tragedien har rystet USA, og landets president, Joe Biden, besøkte stedet torsdag.

Snakket sammen

Der ble han møtt av Floridas republikanske guvernør Ron DeSantis. DeSantis er også en nær alliert av Trump, og nevnes stadig oftere som en mulig presidentkandidat i 2024.

Etter at DeSantis besøkte Surfside, skal stabssjefen hans, Adrian Lukis, ha kontaktet Trumps rådgiver, Michael Glassner, som har anvaret for eks-presidentens folkemøte. Lukis skal ha spurt om Trump fortsatt tenker å holde folkemøtet, gitt omfanget av tragedien. Han fikk beskjed om at det ikke var noen planer om å flytte arrangementet, skriver New York Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer