Droppet ut av skolen: Tjener 50 000 i uka

Som 21 år gammel dropper Nathan ut av skolen. Han «vil heller bli rik», sier han. Kort tid seinere er målet nådd.

LEI SKOLE: Nazareth likte ikke tanken på å ha en vanlig 8-16-jobb. Det ville han gjøre noe med. Foto: Instagram/nathanazareth.
LEI SKOLE: Nazareth likte ikke tanken på å ha en vanlig 8-16-jobb. Det ville han gjøre noe med. Foto: Instagram/nathanazareth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nathan Nazareth (21) hevder han besto alle fag og eksamener på skolen. Han sier han tok lett på teori, og mestret det meste uten å jobbe spesielt hardt for det.

Den unge gutten var likevel lei av å sitte på skolebenken. For han virket en 8-16-jobb som et fengsel.

Nazareth ville tjene penger. Mye penger - og det så fort som mulig.

Droppet ut

- Jeg likte aldri skolen. Jeg ville jobbe med noe fysisk, sier Nazareth til nyhetsbyrået Jam Press.

Han forteller at han droppet ut av høyere utdanning som 18-åring for å starte opp noe eget innen utvikling.

Sakte, men sikkert begynte den daværende 18-åringen å undersøke hvordan han kunne tjene raske penger. Han ble kjapt interessert i både krypto og shipping. Så leste han at det var penger å hente innen markedsføring og annonsesamarbeid.

- Det ligger mye penger i annonseplattformer. Iallfall gjorde det dét på den tida jeg startet, sier han til Jam.

Møtte motgang

Å starte egen business var ikke bare en dans på røde roser for Nazareth. Til Jam forteller han at han møtte «konstant avvisning» av firmaer som ikke ville ansette en tenåring. Han sier det kunne ha knekt han, men at han i stedet valgte å svare med tålmodighet.

Nazareth forteller at han kontaktet alle slags tenkelige firmaer for samarbeid. Etter å ha fått uendelig mange avslag, var det til slutt noen som tok sjansen på ham. Det ga dominoeffekt.

Innen 2019 var omme, hadde tenåringen startet e-handelsselskapet Outright E-com. I tillegg lagde han et program for å bygge opp kjente varemerker, gjorde seg bemerket innen storytelling - og begynte med coaching.
I dag selger han online-kurs til andre som vil jobbe med det samme. Han er også en del av det multinasjonale e-handelsselskapet Shopify.

Selv om han selv er fornøyd med veien han har valgt, røper Nazareth til Jam at foreldrene ikke tok det like bra:

- De ble kjempeskuffa og sinte da jeg droppa ut. For meg spilte ikke det noen rolle, jeg visste hva jeg ville og jeg hadde klare ambisjoner for veien videre, kommenterer han.

Selv ville han følge hjertet, og råder andre til å gjøre det samme. Han sier det er viktig å våge selv om det kan være risikabelt - men påpeker at man må legge ned en skikkelig innsats for å lykkes.

Skor seg godt

I dag er den kanadiske 21-åringen en entreprenør som tilsynelatende skor seg godt: Ifølge Jam Press tjener han over 50 000 kroner i uka.

Med andre ord kan Nazareth skjære tjukt av osten: I et intervju med avisa Einnews hevder han dessuten å tjene mellom 70 000 og 100 000 norske kroner i løpet av ei uke, og sier at selskapene hans stadig er i vekst.

Går viralt

På Instagram har den unge spiren opparbeidet seg en fanskare på over 130 000 følgere. Han har også blitt stor på YouTube, hvor han tilbyr veiledning til andre som vil gå i samme retning.

I en video publisert på Instagram for en drøy måned siden, viser Nazareth fram et klipp fra hvordan livet hans var før kontra i dag, med følgende tekst:

«Jeg hatet å være blakk. Jeg tilegnet meg kunnskap, gjorde noen endringer, jobbet hardt dag inn og dag ut, startet mitt eget selskap som skøyt i været. Nå, 11 måneder seinere, er alt forandret.»

På samme konto poster Nazareth bilder av eksklusive middager, fancy leiligheter og flotte reisedestinasjoner. Han har også mottatt et par priser for entreprenørskap og vekst i sosiale medier, ifølge profilen.

21-åringen sier til Jam Press at han ikke angrer et sekund på at han droppet ut. Han presiserer imidlertid at det er viktig å ha en lidenskap man er villig til å gå «all in» for dersom man skal droppe ut og satse på noe eget.

- Også er det viktig å huske på at du kommer til å feile. Du kommer til å møte veggen hundre ganger. Det som skiller klinten fra hveten er de som ikke gir opp, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer