Drosje kapret i Sjoa - kjørte av veien nær Trondheim

Kjørte av veien etter to timer på rømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann og en kvinne er pågrepet etter å ha angrepet en drosjesjåfør i Sjoa i Oppland, kapret bilen hans og stukket av med den. Etter to timer på rømmen, kjørte de to av veien sør for Trondheim.

- Sjåføren var på et kjøreoppdrag fra Lillehammer da han ble overmannet av de to passasjerene, og det oppsto et alvorlig basketak i veibanen, forteller operasjonsleder Tom Roar Ellingsberg i Gudbrandsdal politidistrikt.

- Sjåføren sier de prøvde å ta livet av ham, men han kom seg unna og fikk hjelp av en forbipasserende, mens de to bilkaprerne stakk av med drosjen.

Til sykehus Drosjesjåføren fikk noen skader i ansiktet, men slapp fra hendelsen uten store fysiske skader.

- Han er på Lillehammer sykehus nå og blir godt tatt hånd om der, opplyser Ellingsberg.

Angrepet på sjåføren skjedde under et kjøreoppdrag fra Lillehammer til Dombås. Utover at drosjesjåføren har beskrevet en engelsktalende mann og kvinne, vet ikke operasjonslederen noe mer om hvem de er eller hva som var motivet for ugjerningen.

Kjørte av veien - Det ble antydet at de er utlendinger, men vi har foreløpig ikke fått personalia fra politiet i Sør-Trøndelag, som sto for pågripelsen.

Politiet fikk melding om kapringen klokken 1.05 natt til fredag. Klokken 3.03 kjørte drosjen av veien sør for Trondheim, og mannen og kvinnen ble pågrepet. Begge ligger til observasjon ved St. Olavs hospital, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt. det var mannen som skjørte drosjen de ranet til seg.

Spesialenheten er rutinemessig varslet om utforkjøringen, ettersom politiet fulgte etter drosjen fra Klett.

(NTB)