Drosje-kortese til tusen

Drosjene møttes natt til lørdag på Kadettangen i Sandvika der den 27 år gamle Saqib Ghani ble drept ett døgn tidligere. I fellesskap mintes de kollegaen og hedret hans minne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en imponerende lang kortesje fra Oslo sentrum demonstrerte drosjesjåfører og –eiere sin avsky overfor den meningsløse handlingen som avsluttet livet for en av deres kolleger natt til fredag. Rundt en stor sirkel med lys og blomster samlet de oppmøtte seg til minnestund og bønn for den drepte.

Den dreptes bror og onkel var også tilstede da flere representanter talte på stedet der drosjen til drapsofferet stanset for aller siste gang. – Vi gjør dette for å minnes vår kjære kollega som alltid kommer til å leve videre i våre hjerter. Han var hjelpsom, snill og et forbilde i trafikken, sa Irfan Baig.

Mens en nærmest endeløs rekke av drosjebiler kom til Sandvika, tok administrerende direktør i Norgestaxi Trygve Flølo ordet og ba om ett minutts stillhet til minne om drapsofferet.

– Vi må kunne forlange at vi skal kunne føle trygghet på arbeidsplassen vår. Dette er nytt og fremmed for oss, sa Flølo i en kort tale før han la ned en blomsterkrans på åstedet.

Sjåfører og drosjeeiere i Norgestaxi tok fredag initiativ til å samle inn penger til den dreptes etterlatte. Fra og med neste uke vil både drosjepassasjerer og alle som har tilknytning til drosjebransjen få anledning til å gi penger til inntekt for familien til den drepte Saqib Ghani.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer