Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drosje-opprør mot politiet

En drosjesjåfør i Oslo ble natt til i går truet på livet av en passasjer. Mens politiet ventet på væpnede forsterkninger, ble desperadoen overmannet av utålmodige kolleger av sjåføren. - Politiet opptrådte feigt, tordner de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåførene mener politiet ikke kan ivareta deres sikkerhet.

Etter dramaet på Skøyen krevde sjåførene en forklaring på hvorfor det tok så lang tid før politiet reagerte.

Det var krangel om betaling med en tusenlapp som utløste den store politiaksjonen ved 03.30-tida natt til i går. Da sjåføren ikke kunne veksle tusenlappen, skal passasjeren ha skreket:

- Jeg skal skyte deg!

Omringet

Sjåføren slo alarm og kom seg ut av bilen og i sikkerhet. Mer enn 30 andre drosjer kjørte straks til Skøyen, samtidig som politiet forberedte en væpnet aksjon.

Passasjeren som hadde kommet med truslene satt i baksetet på drosjen, omringet av de andre taxiene.

Politiet likte dårlig det store oppbudet av biler rundt gjerningsmannen.

Gjennom drosjesentralen fikk taxiene beskjed om å forlate stedet, noe de nektet. Mens politiet planla å storme drosjen, gikk fire-fem taxisjåfører til aksjon mot bilen. De rev ut passasjeren i baksetet og overleverte ham til politiet. Verken sjåførene eller politiet visste da om mannen hadde våpen. Det viste seg seinere at det hadde han ikke.

Tore Løkkeberg, leder i drosjegruppa i Oslo transportarbeiderforening, forstår sjåførenes handlemåte:

- Jeg kan ikke lenger ta ansvar for hva illsinte sjåfører gjør i en slik situasjon. Sjåførene mener det er altfor få politifolk ute om natta. Vi kan ikke vente på politiet når de bruker så lang tid, påpeker Løkkeberg.

- Vi må passe på hverandre. Ingen andre gjør det.

Kan lite gjøre

Det er bare halvannen uke siden drosjesjåfør Ulf Braathen (42) ble skutt og drept mens han var på jobb i Oslo. To personer er siktet for det brutale drapet.

Løkkeberg er klar over at politiet frykter at drosjesjåførene skal ta loven i egne hender, men tilføyer at det er lite han kan gjøre for å dempe raseriet i næringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media