Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drosjedrapet: - Mente aldri å drepe

- Hvorfor jeg skjøt ham, vet jeg ikke. Men sånn ble det. Det var som om jeg våknet av smellet. Det føltes uvirkelig, forklarte 23-åringen som skjøt og drepte drosjesjåfør Thomas Knutsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eidsivating lagmannsrett startet i dag behandlingen av ankesak i forbindelse med drapet på drosjesjåfør Thomas Knutsen. 27. januar 1999 ble Knutsen funnet drept i sin drosjebil i Nittedal.

To 23 år gamle menn ble i Nedre Romerike herredsrett dømt til ti års fengsel for drapet. De ble dømt for forsettlig drap, ikke overlagt drap slik som aktor Inger Wiig hadde lagt ned påstand om. Den ene av de 23-åringene fikk også ti års sikring i tillegg til fengselsstraffen, slik som aktor ba om. Dommen ble anket av påtalemyndigheten.

Forklaringen i lagmannsretten i dag var nesten identisk med den han kom med før herredsretten i april dømte for forsettlig drap. Aktor Inger Wiig mener at drapet på Thomas Knutsen var overlagt, altså planlagt, og at de to tiltalte bør få strengere straff. I herredsretten la hun ned påstand om 17 års fengsel.

23-åringen som skjøt sier at det var hans medtiltalte, en 23-årig eks-drosjesjåfør, som ga ham ordren om å drepe Thomas Knutsen. Han hevder at hans medtiltalte hadde en slik makt over ham at han ikke torde å sette seg opp mot ham. 23-åringen hevder at hans medtiltalte hadde en «dødsliste» over folk som han ville ha ryddet av veien, og at han fryktet for sitt liv.

Den tidligere drosjesjåføren, som også er 23 år gammel, hevder på sin side at han aldri mente å drepe Thomas Knutsen. Han erkjenner imidlertid skyld for uaktsomt drap.

En jury på ti personer skal nå avgjøre om de to er skyldige etter tiltalen. Det er satt av to uker til saken.