Drosjedrapet: Myrdet feil person?

Ulf Braathen (42) kan ha blitt katastrofalt forvekslet med en person en av de to drapssiktede skal ha ment var en tyster. Det er nå klart at taxisjåføren ikke ble ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BLE FORVEKSLET: Drapsmennene kan ha trodd Ulf Braathen var en annen.

Politiinspektør Gunnar Larsen vil ikke overfor Dagbladet spekulere i motivet for drapet på Braathen, men ingenting tyder på at det er snakk om et såkalt drosjeran. Det er i hvert fall på det rene at taxisjåføren ikke var ranet.

Etterforskere ved Oslo-politiets voldsavsnitt arbeidet i går kveld med avhør av de siktede. Sentralt er det å få fram motiv for ugjerningen natt til søndag. Braathen ble skutt fra kort hold.
Våpenet, som var illegalt, skal ha tilhørt 23-åringen.

Et annet mulig motiv er at det oppsto en krangel om regninga, etter at drosjen hadde stoppet ikke langt fra bopelen til den drapssiktede 23-årige nordmannen, som ble arrestert ved en tilfeldighet i Oslo sentrum en drøy time etter drapet.

Ifølge politiet skylder de to siktede, 23-åringen og en 19 år gammel mann av tunisisk opprinnelse, i utgangspunktet på hverandre om hvem som fyrte av de dødelige skuddene like før midnatt.

Kruttslam

Dette betyr at kriminaltekniske undersøkelser kan bli avgjørende for å finne ut hvem som skjøt. Det kan være mulig å finne spor etter krutt på kropp eller klær hos de siktede.

23-åringen hadde i hvert fall ikke rukket å skifte klær før han ble arrestert etter en tilfeldig samtale med en sivilkledd politimann i sentrum litt etter kl. 01 natt til søndag.

De to framstilles for varetektsfengsling i dag, begge siktet for overlagt drap, eller medvirkning til ugjerningen.
Larsen gjorde det i går klinkende klart overfor pressen at ingen andre enn de to kan ha noe å gjøre med drapet.

Det var 23-åringen, bosatt nær drapsstedet Godlia i Oslo, som påviste drapsvåpenet. Det var kastet ikke langt fra der drosjeeier og sjåfør Ulf Braathen ble skutt ned fra kort hold i førersetet.

Skylder på hverandre

De to drapssiktede skal være venner, og er begge kjent av politiet fra før. Men - ifølge politiinspektør Larsen - for langt mindre alvorlige forbrytelser enn det denne gangen dreier seg om.

- Ingen av dem erkjenner å ha avfyrt skuddene. De skylder på hverandre. Den ene var vitne til at den andre skjøt, og omvendt, sier Larsen.