Drosjeran nummer seks på Haugenstua

For sjette gang siden 8. desember i fjor ble en drosje ranet på Haugenstua i Oslo. Mye tyder på at samme mann har stått bak hver gang. - Dette begynner jo å bli en fast helgelig foreteelse, sier operasjonsleder Audun Myhre i politiet til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig har politiet heller ikke denne gang klart å ta raneren. De har lett med hund og tatt drosjen inn for bevissikring.

Mannen, som skal være rundt 1.80 høy, stakk fra åstedet til fots etter å ha truet til seg sjåførens pengeveske. Ranet skjedde i Maria Dehlis vei og tidspunktet var 02.30. Drosjen ble denne gangen stoppet på stedet, raneren satte seg inn, truet med pistolen og slo den mannlige sjåføren i hodet.

- Dette begynner jo å bli en fast helgelig foreteelse, sier operasjonsleder Audun Myhre i politiet til Dagbladet.no.

Spørsmålet er om det dreier seg om samme mann i alle de væpnede ranene.

Under fire av de tidligere ranene har raneren praiet drosjen i Oslo sentrum og bedt drosjesjåføren kjøre til Haugenstua, mens drosjen denne gangen ble praiet på Haugenstua. Dette har skjedd en gang tidligere.

Raneren har har vært rundt 1,80 høy og er trolig mellom 25 og 30 år gammel. Han er til nå blitt beskrevet som slank og med kort mørkeblondt hår. Så også i dag, bortsett fra at raneren nå er beskrevet som kraftig.

- Mye tyder på at det er samme mann, uttaler operasjonsleder Audun Myhre.

- Det kan godt hende at raneren bor på Haugenstua, sier vaktsjef ved kriminalvakta i Oslo, Sindre Flaate, til Dagbladet.no.

Seks ran. Tre måneder. Samme sted.

Her er ranene:

  • 8. desember 2000: Rundt klokken 03.00 i Garver Ytterborgs vei. Oslo Taxi.
  • 15. desember 2000: Rundt klokken 01.00 i Ole Brumms vei. Oslo Taxi.
  • 1. januar 2001: Rundt klokken 01.00 i Garver Ytterborgs vei. Oslo Taxi.
  • 15. februar 2001: Rundt klokken 01.00 i Garver Ytterborgs vei. Norgestaxi.
  • 24. februar: Rundt klokken 03.20 i Maria Dehlis vei.
  • I natt 4. mars 2001: Rundt klokken 02.30 i Maria Dehlis vei. Oslo Taxi.

Det er Stovner politistasjon i Oslo som har hodebryet med å få fakket raneren eller ranerne. De har forsøkt rundspørringer, fotokonfrontasjoner og vitnebeskrivelser, men står foreløpig uten resultater.

Åtte ran av Shell-stasjon.

Haugenstua er et belastet strøk. I Garver Ytterborgs vei, gaten der tre av drosjeranene har funnet sted, ligger det en Shell-stasjon. Stasjonen er blitt ranet hele åtte ganger de siste to årene. To av ranene skjedde i år.

Om drosjeraneren kan ha stått bak noen av disse ranene vites ikke.