Drosjeraner i Oslo pågrepet

Politiet pågrep natt til i dag en 22 år gammel mann som er mistenkt for å ha begått flere drosjeran i Haugenstua-området i Oslo. Mannen tilsto sju ran på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var i besittelse av en plombert pistol og flere kniver da han ble pågrepet klokken 02.45 søndag. Ifølge politiet i Oslo skal han da ha vært på vei for å utføre et nytt drosjeran.

Spanet

Mannen ble åpenbart tatt som følge av godt politiarbeid.

Politiet spanet på folk som beveget seg utendørs ved Haugenstua i natt, siden de hadde mistanke om at et nytt drosjeran kunne finne sted. De fikk rett, og avverget i tillegg et åttende ran.

Drosjeranene

8.12.2000: Garver Ytterborgs vei, drosje fra Oslo Taxi.

15.12.: Ole Brumms vei. Oslo Taxi.

1.1.01: Garver Ytterborgs vei. Oslo Taxi

15.2. Garver Ytterborgs vei. Norgestaxi

24.2.: Maria Dehlis vei.

4.3. Maria Delis vei. Norgestaxi

Kilde: Aftenposten

Da 22-åringen beveget seg utenførs, stemte signalmentet hans med forklaringene til de mange ofrene som er blitt utsatt for drosjeraneren. Han hadde planlagt å praie en bil ved Haugestua, slik han gjorde ved de to siste ranene.

Politiet nærmet seg ham, beordret mannen til å stå stille, og ransaket ham. Da fant de en plombert pistol og kniver.

- Hvis det er det samme våpenet han har brukt ved alle ranene, har det ikke vært mulig å løsne skudd med det, men det er svært naturtro, så det er en skremmende opplevelse for de som blir truet, sier politiadvelingssjef Terje Kristiansen til Dagbladet.no.

22-åringen har tidligere vært i politiets søkelys, men aldri i forbindelse med ran. Nå skal politiet undersøke om han kan knyttes til andre ran i Oslo, og ran ved Shell-stasjonen på Haugenstua.

Tilståelsen kom umiddelbart da mannen ble anholdt. Faktisk før han ble satt i politibilen, forteller Kristiansen.

Han følte angivelig en enorm lettelse ved å tilstå. Strafferamme for ranene er 12 års fengsel.

Glede

- Vi er selvsagt alle glade for at disse ranene nå er oppklart, sier Kristiansen.

- Hjemme i mannens leilighet hans fant politiet gjenstander som tilhører de forskjellige drosjesjåførene som er blitt ranet.

- Har han spart på dem som trofeer?

- Ja, det kan virke slik, sier Kristiansen

- Dette er en gledens dag for oss, sier styreleder Wiggo Johansen i Oslo Taxi. - Ranene har blant annet ført til at to kvinnelige sjåfører har sykemeldt seg, og ikke kjørt drosje siden de ble ranet.

- Jeg håper de nå kan orke å kjøre igjen og at de kan føle seg tryggere. For det har vært tøft for dem. Det er en fæl opplevelse å få rettet et våpen i nakken.

Da man skjønte at en serieraner sto bak drosjeranene, har sjåførene tatt alle forholdsregler når de har kjørt i området ved Haugenstua. Blant annet har man låst bildørene fra innsiden.

- I morgen blir det bløtkake til alle på drosjesentralen, for dette må feires, sier Johansen.

22-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Seks ganger siden 8. desember i fjor har en drosjeraner slått til på Haugenstua, skrev Aftenposten tidligere denne måneden. Ved fire av tilfellene bestilte han taxi fra Oslo sentrum til drabantbyen i Groruddalen. Etter å ha ranet sjåføren, stakk han av tilo fots.

Den 3. mars stuet raneren sjåføren med pistol og slo ham i hodet, før han forsvant med drosjepungen.

Shell-stasjonen i Garver Ytterborgs vei har sikret seg med nattluke og video-overvåking etter åtte ran på to og et halvt år.

Også under flere av disse ranene ble det truet med et håndvåpen.

(NTB, Aftenposten, Dagbladet.no)

ÅTTE GANGER:Shell-stasjonen på Haugenstua er ranet åtte ganger siden juli 98.