Drosjeraner spores av satellittutstyr

En ung mann med kniv og skytevåpen truet sjåføren til å gi fra seg oslodrosjen i 05-tida. Bilens GPS-utstyr gjør at politiet vet nøyaktig hvor han er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den mannlige passasjeren i 20-årene ble plukket opp i Oslo sentrum. Da de hadde kjørt til Mortensrud, dro han fram kniv og et skytevåpen. Sjåføren ble truet til å forlate drosjen, men kom selv uskadd fra episoden.

- Gjerningsmannen stakk i retning Moss, sier operasjonsleder Per Arve Bakke i Oslo politidistrikt.

Politiet mottok ransmeldinga like før klokka 05, og jakter nå på den stjålne bilen og gjerningsmannen. De blir holdt kontinuerlig oppdatert av drosjesentralen som følger bilens ferd østover.

- Bilen har passert Fredrikstad, Sarpsborg og har krysset svenskegrensa, sier Bakke til Dagbladet.no.

Drosjesentralen kan foreløpig ikke kommentere biljakten. Satellitt-navigerings-systemet GPS gjør at de til enhver tid vet hvor taxien er.

- Kripos har underrettet svensk politi og vi håper på en snarlig pågripelse, sier operasjonslederen.

Den 25 år gamle drosjesjåføren var svært oppskaket etter ranet, og har ikke kunne gi et godt signalement av ransmannen da han avga forklaring på Sentrum politistasjon. Raneren skal ha vært i midten av 20-årene og med norsk utseende. Politiet vet ikke hvor mye penger som var i drosjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer