Drosjeraner unnslapp etter polititabbe

En væpna mann tilranet seg i 05-tida en oslotaxi. Drosjesentralen har fulgt ferden til Strømstad via satellitt, men norsk politi varslet ikke svenskene. Nå er raneren søkk borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver eneste meter av ferden er fulgt via GPS-utstyret i drosjen. Klokka 08.25 sto den i ro i Strømstad rett over svenskegrensa, men ingen politifolk oppsøkte den parkerte bilen.

- Vi regner med at politiet finner bilen og forhåpentligvis raneren om kort tid, sa Oslo Taxi-leder Viggo Johansen klokka 08.30.

Da hadde de holdt oslopolitiet kontinuerlig oppdatert om bilens ferd siden klokka 05. Da Dagbladet.no ringte Strømstad-politiet hadde de ikke hørt noe som helst.

- Vi er ikke varslet. Hvor står denne bilen? ville en ivrig vaktleder, Lars Bergman, vite.

Dagbladet.no satte Oslo Taxi i kontakt med det svenske politiet som sto klar til å aksjonere umiddelbart.

Svensk politi har lett etter bilen, men ikke funnet den. Bergman sa ved 14-tida at de ikke lenger visste hvor bilen er.

- Senderen har enten sluttet å virke eller blitt koblet ut, sier Bergman.

Kripos visste ikke om GPS

- Har ikke politiet bedt svenskene om hjelp. Det synes vi er veldig merkelig. Særlig når det har vært et grovt, væpna ran i forkant. Og særlig når vi hele tiden har visst nøyaktig hvor bilen har vært, sier Viggo Johansen.

Det er politiet i Oslo som har blitt holdt underrettet om bilens posisjon i morgentimene, men operasjonsleder Audun Myhre ved Oslo politidistrikt har følgende kommentar:

- Det er Kripos' jobb å varsle utenlandsk politi.

Kriminalpolitisentralen har sendt signalement på ransmannen og drosjen til det svenske rikspolitiet.

- Vi er ikke gjort kjent med at drosjesentralen har fulgt bilen med satellitt. Da ville vi selvsagt varslet svensk politi om det, sier vaktleder Nils Skulstad i Kripos.

Kniv og skytevåpen

Klokka 04.50 utløste den mannlige sjåføren på 25 år ransalarmen. En passasjer i midten av 20-årene som ble plukket opp i sentrum, utførte ranet da de ankom Mortensrud. Han dro fram kniv og et skytevåpen og tvang sjåføren ut av bilen før han kjørte i retning Moss.

Sjåføren kom uskadd fra episoden, og etter politiforklaringa på Sentrum politistasjon, har han fått oppfølging av Oslo Taxis kriseteam. 25-åringen var svært oppskaket, og har ikke kunne gi et godt signalement av ransmannen bortsett fra at han hadde norsk utseende. Politiet vet ikke hvor mye penger som var i drosjen.

<B>RYSTET OVER POLITIET: Oslo Taxi-leder Viggo Johansen mottok vantro nyheten om at oslopolitiet ikke har varslet sine svenske kolleger selv om de visste nøyaktig hvor den stjålne drosjen var.