Drosjesjåfør (57) varetektsfengslet i Lime-saken i dag

Tatt etter leilighetsrazzia i jakt på menneskehandel-ofre.

FIKK MEDHOLD AV RETTEN: Politiadvokat Anja Stenersen ved Romerike politidistrikt ba om fengsling i fire uker med alle restriksjoner for en 57 år gammel siktet i Lime-saken i ettermiddag.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FIKK MEDHOLD AV RETTEN: Politiadvokat Anja Stenersen ved Romerike politidistrikt ba om fengsling i fire uker med alle restriksjoner for en 57 år gammel siktet i Lime-saken i ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 57 år gammel norskpakistaner ble i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon, etter at han onsdag ble pågrepet mot slutten av den enorme politioperasjonen mot Lime Minipris-nettverket.

Mannen er siktet for medvirkning til grov menneskehandel. 57-åringen ble pågrepet i forbindelse med at politiet onsdag aksjonerte mot en rekke leiligheter der de mistenkte at det bodde nåværende eller tidligere ansatte eller ulovlige arbeidere fra Lime-systemet.

- Mistankegrunnlaget mot ham ble styrket i løpet av aksjonen, da det ble ransaket hjemme hos ham. Vårt inntrykk er at han har huset flere personer som har blitt brukt som arbeidskraft av de sentrale siktede. Han er mistenkt for å ha bidratt til utnytting av minst én av de fornærmede, sier poltiadvokat Anja Stenersen til Dagbladet.

57-åringen har registrert et enkeltmannsforetak som drosjesjåfør på samme adresse som flere av selskapene som nå etterforskes, og er en bekjent av Hussain-brødrene og andre av de siktede.

Mannen er ikke mistenkt for å ha deltatt i ledelsen av Lime Minipris, men knyttes til de antatte ofrenes boliger og avtaler knyttet til arbeidstillatelser.

- Han sier han er uskyldig og at han ikke har hatt noen rolle i dette. Han har forklart seg grundig for både politiet og her i retten i dag, sier 57-åringens forsvarer, advokat Jørund Lægland, til Dagbladet.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet i forkant av politiaksjonen tirsdag hadde identifisert minst sju antatte ofre i saken. Onsdag aksjonerte politiet på nytt blant annet mot det de mente var «dekkleilligheter» der man skal ha hatt potensiell fornærmede boende.

57-åringen tok betenkningstid etter kjennelsen i ettermiddag.