Drosjesjåfør arrestert

STAVANGER (Dagbladet): En 34 år gammel drosjesjåfør fra Stavanger ble i går arrestert i Tina-saken. Han er siktet for falsk forklaring. - Politiet har lurt min klient og forsøkt å lure meg. Dette er bare første skritt, politiet vil også sikte min klient for drapet, sier en rasende advokat Viktor Westlye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gir håp om rask oppklaring

Ved 9-tiden i går kom drosjesjåføren til politihuset i Stavanger med sin forsvarer, advokat Viktor Westlye. Innkalt som vitne i Tina-saken.

- Kriminalsjef Bjørn Andersen sa til meg at det ikke var grunnlag for at jeg skulle være til stede. Men jeg insisterte på å få være til stede under avhørene, sier Westlye til Dagbladet.

Syv timer og tredve minutter seinere forlot advokaten politihuset.

- Avhørene var helt uproblematiske. Derfor gikk jeg hjem for å spise middag. Plutselig, ved 17-tiden starter politiet avhørene på ny, etter at jeg har forlatt politihuset, sier Westlye.

Arrestert

Et par timer senere ringer den 34 år gamle drosjesjåføren til advokat Westly.

- Min klient forteller at han er siktet i saken. For falsk forklaring, sier Westlye.

Vel en halvtime seinere kommer fire fem polititjenestemenn hjem til kona og barna til drosjesjåføren. Familien må forlate huset, mens politiet foretar en ransakelse.

- Min klient har ikke noe med drapet på Tina å gjøre, sier Viktor Westlye.

Kriminalsjef Bjørn Andersen viste i går kveld bare til pressemeldingen om at en person var siktet og pågrepet for å ha avgitt falsk forklaring i drapssaken.

- Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Andersen.

Før han presiserer:

- Vedkommende er ikke mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

Tipset politiet

Bakgrunnen for den høyst uvanlige siktelsen mot den 34 år gamle Stavangermannen er at han var på vei hjem fra Klepp natt til søndag 24. september.

Like ved Bore kirke hevder den 34 år gamle drosjesjåføren at han så en kjent piratdrosjesjåfør.

Disse opplysningene fortalte 34-åringen først til sin familie. Deretter tok han kontakt med en slektning som jobber i politiet.

- Slektningen orienterte etterforskningsledelsen. Like etter ble drosjesjåføren innkalt til avhør med politiet, sier advokat Westlye.

I det første politiavhøret fortalte 34-åringen om at han hadde sett en mann som kjørte piratdrosje ved Bore kirke. Drosjesjåføren og piratdrosjesjåføren er gamle kjente.

De har i følge advokat Westlye tidligere spilt på samme fotball-lag.

Falsk forklaring

I går ville politiet ikke si noe om grunnlaget for å sikte drosjesjåføren for falsk forklaring.

- Det er en stor forskjell på å bli siktet for falsk forklaring og for å bli siktet for å ha drept Tina Jørgensen, sier faren til 34-åringen. Han er skråsikker på at sønnen ikke har noe med drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen å gjøre.

Advokat Westlye mener politiet driver taktikk, og at det bare er et tidsspørsmål før 34-åringen vil bli siktet for selve drapet.

- Politiet har lurt min klient. De forsøkte også å lure meg. jeg er rasende på kriminalsjef Bjørn Andersen. Dette er uredelig. De kan ødelegge min klient, sier advokat Viktor Westly.

- Jeg vil si det slik: Dette er et svik! sier Westly.

Frykter fengsling

- Etter at politiet ransaket boligen til min klient, mens hans kone og de to små barna var til stede, kan jeg ikke oppfatte politiets handling som noe annet enn det første skrittet i å sikte min klient for selve drapet. Dette er uhyrlig, sier Viktor Westly.

Overfor Dagbladet understreket advokaten i natt at han regner med at det blir avholdt et fengslingsmøte i Stavanger forhørsrett i dag.

- Det politiet har gjort er at det har bedt om tips fra publikum, og nå sikter de en mann som i beste mening kommer til politiet og forteller det han vet. Uhørt, sier advokat Viktor Westlye.

- Ingen kommentar, er alt kriminalsjef Bjørn Andersen vil si til spørsmålet om fengsling.

I natt hadde advokat Viktor Westlye ikke fått sett et eneste dokument i saken.

- Min klient er en god gutt. Jeg kan ikke forstå hvordan politiet kan sikte ham, sier Westlye.

Advokaten mener at det vil ødelegge både yrkeslivet og privatlivet til den 34 år gamle drosjesjåføren, at politiet har siktet mannen for falsk forklaring i Tina-saken.

I sjokk

Kona til 34-åringen var sammen med faren til drosjesjåføren til stede da Dagbladet i natt møtte advokat Viktor Westlye.

- Jeg er i sjokk, jeg tror ikke det har godt opp for meg at de har arrestert mannen min, sier kona.

Både hun og svigerfaren (faren til drosjesjåføren) tror helt og fullt på at 34-åringen ikke har noe med Tina-saken å gjøre.

- Det var forferdelig vondt å få politiet hjem til seg. Jeg skjønte ingenting da fire fem politimenn kom hjem til oss og ransaket boligen vår søndag kveld, sier kona til drosjesjåføren.

- Min sønn har ikke noe med drapet å gjøre, sier 34-åringens far.

- Gutten (drosjesjåføren, red.anm.) har godt «to» i seg, sier advokat Viktor Westly.