Drosjesjåfør avskjediget etter bråk med 1. klassing

- Vi etterforsker saken, sier vestfoldpolitiet.

- BEKLAGER: Hendelsen som gjorde at en taxisjåfør er avskjediget etter en hendelse med en 1. klassing skjedde i forbindelse med skoletransport. - Vi beklager hendelsen på det sterkeste, forteller daglig leder i Taxiselskapet, Erik Karsten Horn. Foto: Sandefjords Blad
- BEKLAGER: Hendelsen som gjorde at en taxisjåfør er avskjediget etter en hendelse med en 1. klassing skjedde i forbindelse med skoletransport. - Vi beklager hendelsen på det sterkeste, forteller daglig leder i Taxiselskapet, Erik Karsten Horn. Foto: Sandefjords BladVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under en skoletaxitransport etter endt skoletid, at det skal ha oppstått en situasjon mellom en 1. klassing og en taxisjåfør, i en kommune i Vestfold. Ifølge vestfoldpolitiet har barnets foreldre anmeldt taxisjåføren etter episoden Onsdag ettermiddag.

Daglig leder i Vestfold Taxi, Erik Karsten Horn, forteller til Dagbladet at et vitne skal ha observert taxisjåføren i det han skal ha stått over den sju år gamle gutten.

- Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte om det ble utøvd vold. Det jeg kan si er at sjåføren etter samtaler med selskapets ledelse har fått beskjed om å ikke møte på jobb mer, sier Horn.

Han forteller at taxisjåføren var midlertidig ansatt og at han ble avskjediget med umiddelbar virkning.

Beklager hendelsen - Dette er en situasjon vi godt skulle vært foruten. Vi har vært i tett dialog med guttens foreldre, og beklager hendelsen på det sterkeste. Vi har lav terskel når det inntrer slike hendelser, sier Horn til Dagbladet.

- Betyr det at sjåføren har innrømmet at det ble utøvd vold mot den syv år gamle gutten?

- Det kan jeg ikke si noe om. Det er opp til politiet å kommentere denne saken videre nå. Det eneste jeg kan si er at vi skal gjøre alt som står i vår makt, sånn at slike episoder ikke skal gjenta seg, sier Horn.

Uheldig situasjon Rektor ved barneskolen sier til Dagbladet at situasjonen er ubehagelig:

- Dette er en veldig uheldig situasjon. Men jeg kan ikke si noe om selve hendelsen. Det er opp til politiet å ta stilling til hva som har skjedd, sier rektoren.

Han bekrefter at det var under hjemtransport at det skal ha oppstått en situasjon med det barnet som var sist på taxiens leveringsrute. Senere på ettermiddagen ble han kontaktet av barnets fortvilte foreldre.

- Det er opp til taxiselskapet og avgjøre hva de gjør med sine ansatte, men det er betryggende at de tar affære. I går var det en annen sjåfør som hentet og leverte de barna som bruker taxi som skoletransport, forteller rektoren.

Anmeldt sjåføren - Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse på en drosjesjåfør som har kjørt skoleskyss til en barneskole her i distriktet, sier etterforskningsleder ved det aktuelle lensmannskontoret i Søndre Buskerud politidistrikt, Trond Åge Kvamme til Dagbladet.

Han forteller at drosjesjåføren enda ikke har vært inne til avhør.

- Så langt har vi avhørt et vitne i tillegg til å ha mottatt en anmeldelse fra barnets foreldre. Vi er helt i startgropa av etterforskningen. Vi mottok anmeldelsen i går ettermiddag, forteller etterforskningslederen.

- Mer enn det kan jeg ikke si på det nåværende tidspunkt.

SKOLETAXI: Hendelsen som gjorde at en taxi-sjåfør er avskjediget etter en hendelse med en 1. klassing skjedde i forbindelse med skoletransport i en mini-buss lik den som er avbildet (Taxien på bildet har ingen ting med den aktuelle hendelsen å gjøre. Foto: Vestfold Taxi
SKOLETAXI: Hendelsen som gjorde at en taxi-sjåfør er avskjediget etter en hendelse med en 1. klassing skjedde i forbindelse med skoletransport i en mini-buss lik den som er avbildet (Taxien på bildet har ingen ting med den aktuelle hendelsen å gjøre. Foto: Vestfold Taxi Vis mer