Drosjesjåfør begraves i Pakistan

Lørdag avholdes det minnestund i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle Saqib Ghani skal begraves i Pakistan. Lørdag formiddag avholdes en minnestund for den drepte drosjesjåføren i en moské i Oslo. Det opplyser administrerende direktør Trygve Flolø til NTB.

– Dette er en minnestund i regi av familien og de nærmeste, og en del av pakistansk skikk. Selve begravelsen vil finne sted i Pakistan. Han skal fraktes dit i morgen, sier Flolø, som selv vil overvære seremonien på Grønland i Oslo.

Ifølge en talsmann ved moskeen, ventes mellom 200 og 300 personer til minnestunden.

Natt til lørdag samlet drosjesjåfører seg på Kadettangen i Sandvika i Akershus der drapet fant sted et døgn tidligere. I en imponerende lang kortesje fra Oslo sentrum demonstrerte drosjesjåfører og – eiere sin avsky over den meningsløse handlingen som avsluttet livet for en av deres kolleger.

– En person jeg har snakket med talte over 2.000 biler i kortesjen. I tillegg var 60-80 fra Asker og Bærum Taxi til stede. Det kom også drosjer fra Hønefoss og Drammen. Til sammen var det nok opp mot 2.500 mennesker til stede, sier Flolø.

Han sier markeringen var en riktig og viktig begivenhet etter den tragiske hendelsen natt til fredag.

– Det var alvor og høytid på en gang. Jeg er glad for at så mange møtte opp. Oppmøtet viste at det var behov for en slik markering, sier Flolø.

(NTB)