Drosjesjåfør bløffet om ran

En 26 år gammel drosjesjåfør er dømt for å ha anmeldt et ran som aldri hadde funnet sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i juni 2004 at drosjesjåføren meldte fra til politiet at han hadde blitt ranet av to menn for et drosjeoppgjør på rundt 1.600-1.700 kroner.

Ranet skulle ha skjedd ved Ekeberghallen i Oslo.

Han forklarte til politiet at han hadde plukket opp de to på en adresse i sentrum og kjørt dem til Ekeberghallen, der han ble truet fra seg pengene ved hjelp av en teleskopbatong.

En hundepatrulje ble satt inn i søket, men hundene markerte ingenting på det stedet tiltalte hevdet at gjerningsmennene hadde løpt.

Etter å ha gransket loggen til drosjen fant politiet også ut at drosjen ikke hadde vært på det stedet i sentrum hvor drosjesjåføren hevdet at han hadde plukket opp de to mennene.

Politiet endte derfor opp med å tiltale mannen for falsk anmeldelse. Oslo tingrett fant heller ikke mannens historie troverdig.

Retten tror mannens motiv for å lyve var at han samme kveld skulle levere inn ukeoppgjør for kjøring til drosjeeieren. Hans daværende arbeidsgiver har i retten forklart at tiltalte stadig var på etterskudd med sine oppgjør, og at han skyldte arbeidsgiver penger.

I politiforklaring har han innrømmet at han ofte spilte på spilleautomater.

Drosjesjåføren må sone 21 dager i fengsel for lovbruddet, samt betale saksomkostningene.

 (ANB)