Drosjesjåfør i Bergen dømt for voldtekt av 37-åring

Dømt til tre og et halvt års fengsel for voldtekt på Askøy i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember 2009 tok en 37 år gammel kvinne taxi hjem fra Bergen sentrum til Askøy.

Kvinnen delte drosjen med to menn, men disse gikk av før henne. Etter påskudd om at han måtte på do, fikk taxisjåføren overtalt kvinnen til å slippe ham inn i huset. Vel inne skubbet sjåføren kvinnen over ende slik at hun slo hodet sitt i gulvet. Deretter forgrep han seg på henne, uten prevensjon.

Kvinnen husker ingenting fra hun ble skubbet i bakken til hun våknet opp på gulvet morgenen etter. Da skjønte hun at hun hadde blitt voldtatt og oppsøkte voldtektsmottaket. Etter noen dager ble hun overtalt til å anmelde saken.

Sjåføren nektet først for å ha hatt noe med kvinnen å gjøre, men GPS-signaler fra drosjesentralen avslørte ham. Da hevdet mannen, som er gift og har ett barn, at samleiet hadde vært frivillig.

Denne forklaringen festet ikke Nordhordland tingrett lit til, og mannen ble dømt til tre års fengsel og til å betale 100.000 kroner i oppreisning til kvinnen i november i fjor. Dommen ble anket til Gulating lagmannsrett, og straffen ble økt til tre og et halvt års fengsel, melder Bergensavisen.

I dommen fra lagmannsretten legges det vekt på at fornærmede har hatt store problemer etter hendelsen og har måttet gjennomgå vanskelige undersøkelser og smitteforebyggende behandling. Familiefaren er fratatt retten til å kjøre taxi resten av livet.

(NTB)