Drosjesjåfør siktet for drap

Erkjenner at avdøde var i drosjen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 56 år gammel drosjesjåfør er siktet for forsettlig drap på en svensk mann, som ble funnet død i påsken på Alnabru i Oslo.

Drosjesjåføren har erkjent at han plukket opp den svenske mannen i Oslo sentrum, at han kjørte ham opp til Alnabru og at mannen gikk ut av drosjen hans.

- Vi kan ikke si hva som skjedde da mannen gikk ut av drosjen. Dette går rett på den pågående etterforskingen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

Fra påkjørsel til drap

Saken ble først etterforsket som en påkjørsel av trafikkseksjonen.

- Skadene på mannens overkropp og hode var så betydelige at saken ble overført til vold- og sedelighetsseksjonen for en bredere etterforskningen. Skadeomfanget er så omfattende at vi har valgt å sikte han for forsettlig drap, sier Rohde.

Hun forteller at etterforskningen har vært svært grundig og krevende. Det var en rekke overvåkingsbilder som førte fram til oppklaringen.

- Vi hadde bilder fra Oslo sentrum og fra Alnabru, men de var av svært dårlig kvalitet og det tok lang tid å finne ut hvilken drosje som var på stedet. Det har vært et nitidig arbeid og vi er svært fornøyd med etterforskningen.

STILLE OMRÅDE: Politiet undersøker stedet der mannen ble funnet død. Det var svært lite aktivitet på industriområdet på Alnabru i Oslo i påsken og ingen vitner til påkjørselen. Foto: Scanpix
STILLE OMRÅDE: Politiet undersøker stedet der mannen ble funnet død. Det var svært lite aktivitet på industriområdet på Alnabru i Oslo i påsken og ingen vitner til påkjørselen. Foto: Scanpix Vis mer

Samme drosje i sentrum og på Alnabru

Den avdøde ble sett ved en minibank i Oslo sentrum, han gikk så rundt et hjørne og like etter kom drosjen kjørende ut fra samme gate. Politiet fattet interesse for drosjen fordi det kunne tenkes at avdøde satt i den.

Og da en lignende bil ble sett på overvåkingsbildene fra Alnabru satte de ressursene inn på å spore opp drosjen. Det lyktes de med og i går ble sjåføren pågrepet i drosjen.  

Drosjesjåføren har altså erkjent at avdøde var i drosjen hans og at han kjørte ham til Alnabru. Politiet regner saken som oppklart. Mannen blir framstilt for varetekt i dag.

FUNNET DØD: Den 44 år gamle statsborgeren ble funnet død i påsken.