Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drosjesjåfør siktet for falsk forklaring

Drosjeturen til Solastranden endte med døden for Tøri Sofie Høiland (40). Drosjesjåføren som kjørte henne er siktet for falsk forklaring, mens en 20-år gammel kvinne er siktet for uaksomt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drosjesjåføren kommer ikke til å bli framstilt for varetektsfengsling, melder NTB.

Den 38 år gamle mannen meldte seg til Stavanger-politiet i går, og satt i avhør samme dag, opplyser politijurist Gunnvor Gjedrem i Stavanger politidistrikt.

- Det finnes intet grunnlag for varetektsfengsling. Det er ingenting som tyder på at han har gjort noe kriminelt i forbindelse med selve påkjørselen, sier Gjedrem.

Siktet for uaktsomt drap

Den 40 år gamle Tøri Sofie Høiland ble funnet hardt skadd og bevisstløs i veikanten ved Solastranden ved 04.00-tiden natt til fredag. Ifølge politiet i Stavanger hadde hun tatt drosje direkte til Solastranden fra hjemmet sitt rundt klokka 03.30. Fredag ettermiddag døde hun av skadene etter påkjørselen.

Spørsmålene omkring dødsfallet er fortsatt mange. Politiet vil i dag begjære en 20 år gammel kvinne fra Egersund-området varetektsfengslet i en uke med brev- og besøkskontroll. Kvinnen, som ble pågrepet lørdag morgen, har innrømmet at hun kjørte over en person ved Solastranden natt til fredag, og at hun etterpå forlot stedet. Kvinnen er siktet for uaktsomt drap, og for å ha forlatt noen i hjelpeløs tilstand.

Passasjer også siktet

Politiet ville ikke gi opplysninger om kvinnens motiv for å forlate åstedet.

- Hun har selv sagt at hun ble redd, mer kan vi ikke gå ut med, sier Gjedrem.

- Vet dere at det var Tøri Sofie Høiland hun kjørte over?

- Ja, det er vi sikre på.

20-åringen hadde med seg to mannlige passasjerer. Den ene har status som vitne, den andre er siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet. Gjedrem vil ikke kommentere mannens motiv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media