Drosjesjåfør siktet for voldtekt

En 57 år gammel drosjesjåfør er siktet for voldtekt, etter at en 25 år gammel kvinne hevder sjåføren voldtok henne i bilen hans på Uranienborg i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voltekten skal ha skjedd i en skolegård klokken 03.30 i morges, og sjåføren ble pågrepet omlag 25 minutter etter på Sagene i Oslo. Oslo Taxi hjalp politiet med å lokalisere bilen, og da sjåføren stanset hadde han to passasjerer i bilen.

Kvinnen satt seg i bilen i Oslo sentrum, og hun ba om å bli kjørt til sin leilighet på Frogner, Oslos veskant. Sjåføren skal ha kjørt forbi der hun bor, og kjørt inn i en skolegår på Uranienborg. Der skal voldtekten ha skjedd. Fornærmede meldte selv fra til politiet om voldtekten. Hun ga et signalement på sjåføren og bilen, slik at politiet kunne gå til pågripelse kort tid etter.

Medtatt

Ifølge politiet var kvinnen svært medtatt da de fant henne. Hun ble brakt til voldtektsmottaket på Oslo kommunale legevakt, der leger undersøkte henne. Resultatet av undersøkelsen vil bli overlevert politiet i morgen.

Kriminalvakten ved Oslo politikammer kunne i kveld ikke opplyse om det er funnet tekniske bevis som stadfester at kvinnen er blitt voldtatt. Bilen til sjåføren er brakt inn på politihuset, og vil bli undersøkt av tekniske etterforskere i morgen.

Politiet startet avhør av kvinnen ved 18-tiden i kveld. De regner med at avhørene vil vare mellom tre og fire timer. I morgen vil sjåføren, som er siktet for voldtekten, bli avhørt.

Mannen har foreløpig ikke bedt om advokat, og han skal ikke ha erkjent de faktiske forhold, får Dagbladet :på nettet opplyst i kveld.

Beklagelig hendelse

Drosjesjåføren som er pågrepet er ikke drosjeeier i Oslo, får Dagbladet :på nettet opplyst hos styreleder Wiggo Johansen i Oslo Taxi.

- Hvis det skulle vise seg at kvinnen er blitt voldtatt av en sjåfør er det en enorm skuffelse for selskapet. Vår medfølelse går til offeret og familien. Dersom det viser seg at sjåføren er skyldig anklagene, er jeg glad for at vedkommende er pågrepet og siktet for ugjerningen, sier Johansen.

Oslo Taxi hadde i fjor 14 millioner kjøreoppdrag og 20 millioner passasjerer.

- Det er umulig å gardere seg mot at vi også kan ha en gærning i systemet vårt, sier Johansen. Han kjenner ikke til lignende saker i Oslo Taxi, ihvertfall ikke så lenge han har sittet i ledelsen.

Bistår politiet

Oslo Taxi har allerede hjulpet politiet med å pågripe mannen. I morgen vil selskapet utlevere loggen fra bilen. Ved hjelp av et satelitt-navigasjonssystem kan politiet spore opp bevegelsene til drosjen i det aktuelle tidsrommet voldtekten skal ha skjedd. Systemet skal etter det Dagbladet :på nettet kjenner til kunne angi nærmest på meteren hvor drosjen har kjørt.

Taxi-loggen har blant annet hjulpet politiet i tidligere kriminalsaker der drosjer har vært innvolvert.

PÅGREPET: Sjåføren av denne drosjebilen ble pågrepet på Sagene i natt, og er nå siktet for å ha voldatt en kvinnelig passasjer.