Drosjesjåfør tiltalt for voldtekt

En sjåfør i en Oslo-drosje er tiltalt for voldtekt av en 25 år gammel passasjer. Mannen nekter straffskyld og hevder alt kvinnen hadde sex med ham frivillig. Fortsatt kjører mannen drosje på fulltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i mai i fjor at sexovergrepet mannen er tiltalt for skal ha funnet sted, skriver Dagsavisen.

Ifølge tiltalen skal mannen ha slått og voldtatt kvinnen. Han skal også ha tvunget henne til å ha munnsex. Voldtekten skal ha skjedd i mannens leilighet. Mannen ble pågrepet og siktet for forholdene samme dag som de skal ha skjedd.

Ble med hjem

Den 25 år gamle kvinnen har i et tidligere intervju med Dagsavisen fortalt at hun kom godt overens med drosjesjåføren under turen med ham. Likevel vil hun ikke karakterisere det som flørting. Hun hevder at sjåføren opprettet et tillitsforhold til henne under turen, og at hun ble med ham hjem. Der skal han ha voldtatt henne.

I Oslo Taxi vil ikke foreløpig ikke uttale seg så konkret om saken.

- Vi får se hva som skjer i rettssaken, sier administrerende direktør Kjell Christian Ask i Oslo Taxi til Dagsavisen.

Kjører fortsatt

Etter hendelsen fikk mannen fortsatt kjøre drosje for Oslo Taxi i hovedstaden. Det er politiet som inndrar slike tillatelser, og det ble ikke gjort før fem måneder etter den angivelige voldtekten. Noen uker etter bestemte likevel forhørsretten at mannen skulle få beholde sin kjøretillatelse inntil dom foreligger i straffesaken som nå skal opp for Oslo byrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer