LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: APVis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Terrorangrepet i London

Drosjesjåføren Chris prøvde å kjøre på terroristene: - Han ene var lang, hadde skjegg og en kniv i hånda

Vitner forteller om angrepet på London Brigde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Taxisjåføren Chris var ute og kjørte med en kunde, da han plutselig havnet midt oppi terrorangrepet på London Brigde seint i går kveld.

Til radiostasjonen LBC forteller Chris at han så den hvite varebilen passere trafikklysene ved brua, før den satte fart og kjørte ned folk.

- Så kom tre menn ut av varebilen med 30 cm lange kniver og gikk langs Borough High Street og stakk ned tilfeldige folk. Jeg så en ung jente ble knivstukket i brystet, forteller Chris til radiokanalen.

Vil kjøre på dem

Til sammen sju personer ble drept da en varebilen kjørte over folk, før gjerningsmennene knivstakk folk ved Borough Market. Rundt 50 personer er skadd etter terrorangrepet lørdag kveld.

Chris sier til LBC at han hadde en kunde i baksetet da hendelsen skjedde. Han forteller at han sa til kunden at han ønsket å kjøre på terroristene. Chris prøvde på dette, men de kom seg unna.

DRAMATISK AKSJON: Politiet aksjonerte mot en bar like i nærheten av London Bridge etter at en bil braste inn i en folkemengde på brua lørdag kveld. Politistyrker skrek og ropte at folk skulle legge seg ned på gulvet. Video: CNN Vis mer

- Deretter så jeg to politibetjenter løpe mot dem med batonger. De visste ikke hva som nettopp hadde skjedd, sier Chris om kaoset på London Brigde og fortsetter:

- Jeg ropte til folk på brua at de måtte komme seg bort. Jeg fikk vondt i magen av det jeg så. Terroristene var som dyr.

- Hadde skjegg

Chris beskriver den ene gjerningsmannen som høy, hadde skjegg rundt munnen, kort hår og holdt en stor og lang kniv. Taxisjåføren sier også at det så ut som gjerningsmennene var fra Middelhavs-området.

En annen taxisjåfør, Paul, forteller til LBC at han var på vei over London Brigde rett etter hendelsen.

- Det så ut som noen hadde falt av en sykkel, siden folk sto i rundt ham. Men få meter unna, så jeg enda en person på bakken og en kvinne som skrek. Jeg så også et par personer som lå i høyre kjørefelt, og enda flere lå i venstre kjørefelt, sier Paul.

Bevæpnet politi konfronterte de tre mistenkte gjerningsmennene ved Borough Market, der alle tre ble skutt og drept under åtte minutter etter at politiet hadde fått de første meldingene om hendelsen lørdag.

Ifølge politiet hadde gjerningsmennene på seg falske bombevester.