Drosjesjåføren er løslatt

34-åringen som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring i Tina-saken, er løslatt. Mannen er fortsatt siktet for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drosjesjåføren ble løslatt knapt en time før politiet skal holde pressekonferanse og informere om den siste utviklingen i saken.

34-åringen ble siktet og satt på glattcelle ved 18-tida i går. Politiet kunne holde ham fengslet i 24 timer før de måtte overlate til retten om han skal varetektsfengsles. Politiet vurderte å framstille mannen for fengsling i morgen, siden det ville vært for seint å framstille ham klokka 18 i dag.

Politiet vil ikke kommentere hva som førte til at mannen måtte løslates. Ifølge advokat Westlye var årsaken til løslatelsen en melding fra drosjesentralen i Stavanger som bekrefter en drosjetur den siktede sjåføren hadde natta da Tina Jørgensen trolig ble drep, skriver NTB.

Ifølge advokat Westlye har drosjeturen til Randaberg gitt sjåføren det alibiet han trengte.

Sjåføren er fortsatt siktet for å ha avgitt falsk forklaring og anklage til politiet. Mannen har forklart at han så en av byens kjente piratsjåfører i nærheten av Bore på Klepp i Rogaland den natten Tina Jørgensen trolig ble drept. Dette mener politiet ikke stemmer. Advokat Westlye sier til NTB at han ikke har fått satt seg grundig nok inn i avhørene av sjåføren til å si om han holder fast på sin forklaring.

- Hadde politiet greid å komme fram med meldingen fra drosjesentralen tidligere, ville min klient vært spart for mye, blant annet husransakelse med barn og samboer til stede, sier en meget arg Westlye.

Advokaten opprettholdt i dag sin kritikk av politiets håndtering av saken og mener han og klienten hans er blitt meget dårlig behandlet av politiet. Politiet innrømmer at siktelsen av drosjesjåføren har forkludret etterforskningen, men mener ikke at de burde ventet med å sikte sjåføren til senere ute i etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen:

- Konsekvensene av en falsk forklaring kan være dramatiske. De opplysningene som kom fram var av en slik art at vi måtte sjekke dem videre. Det kunne vi ikke ha gjort dersom sjåføren bare hadde hatt status som vitne i saken, sier kriminalsjef Bjørn Andersen i Stavanger til NTB.