Drosjesjåføren siktet

Den 35 år gamle drosjesjøføren som kjørte Johny Øvergård (43) hjem natt til søndag ble i natt siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØRUMSAND (Dagbladet): Politiet utelukker ikke at siktelsen mot drosjesjøføren kan bli utvidet. Den 35-år gamle sjåføren blir i dag fremstilt for varetektsfengsling i Nedere Romerike forhørsrett. Bakgrunnen for siktelsen er mannens forklaringi kombinasjon med vitneobservasjoner.

Mannen, som er svesnk statsborger, satt i går over seks timer i avhør, før politiet ved midnatt orienterte om siktelsen. Sjåføren fra Oslo Taxi ble da fraktet til ventecelle i Lillestrøm. Han nekter straffskyld.

- Jeg kan bekrefte at mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Siktelsen kan bli utvidet, sa politiadvokat Mona Hertzenberg ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Fakta

* Johnny Øvergård ble funnet bevisstløs i veibanen av forbipasserende i boligfeltet hvor han bodde natt til søndag. Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med alvorlige hodeskader, men døde halvannet døgn senere.

* Politiet er ut fra Øvergårds skader ganske sikre på at et normalt fall ikke kan være årsaken.

* En av teoriene politiet jobber etter, er at 43-åringen kan ha blitt påkjørt. De håper at det melder seg flere vitner som oppholdt seg på Frogner rundt klokka 2.30 natt til søndag.

* Kripos har bistått med de tekniske undersøkelsene, men det har foreløpig ikke gitt resultater. En rundspørring i distriktet har heller ikke ført til en forklaring på hva som er skjedd med 43-åringen.

- Så gul taxi

En nabo av Johnny Øvergård (43) sa i politiavhør i går kveld at han så en gul drosje like ved stedet der Øvergård ble funnet i en blodpøl. Seint i går kveld ble en taxisjåfør siktet i saken.

I går ettermiddag meldte nabo Pål Branderud seg for politiet. Han kom plutselig på at han hadde observert en gul stasjonsvogn med drosjeskilt og Norgestaxi-logo på sida, like ved stedet der Øvergård ble funnet i en blodpøl.

Han forteller til Dagbladet at han ble oppringt tre ganger av politiet, som siste gang ringte klokka 22 i går kveld og spurte om han kunne komme til lensmannskontoret umiddelbart.

Bevegelser i bilen

Branderud bor i boligblokka der avdøde bodde og ble funnet foran. Han forteller at han så den gule taxien stå parkert ved fortauet bare noen meter foran der Øvergård ble funnet.

- Jeg så bevegelser i forsetet, sier Branderud.

- Når sto bilen der?

- Jeg observerte den første gang cirka klokka 02, og den sto der fortsatt klokka 2.10. Like etter la jeg meg.

- Hva annet ville politiet vite?

- Om jeg kommer til å kjenne igjen bilen. Det gjør jeg, sier Branderud.

Meldte seg ikke

Eieren av bilen var også inne til avhør, men han ble smuglet ut bakveien på Sørum lensmannskontor i Sørumsand etter et par timer. Han er nå sjekket ut av saken.

Hun hevder at drosjesjåføren kjører for Oslo Taxi. Han meldte seg aldri, men etter halvannet døgns søk etter ham, fant politiet fram til ham etter elektroniske spor i kredittkortet til avdøde Johnny Øvergård.

PÅGREPET: Den 35 år gamle drosjesjåføren ble i natt pågrepet av politiet.