Drosjesjåføren skal vitne

Drosjesjåføren som sier at det var han som kjørte Mijailo Mijailovic etter knivstikkingen av utenriksminister Anna Lindh, skal vitne i drapssaken mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed får Stockholm tingrett høre sjåførens beskrivelse av hvordan den drapstiltalte oppførte seg få minutter etter at han knivstakk Lindh inne på kjøpesenteret NK 10. september i fjor.

I Stockholm tingrett har 25-åringen forklart at han hadde det veldig dårlig, og at han handlet i panikk etter at han hadde overfalt Lindh.

Sjåføren ble avhørt fredag etter at han selv kontaktet politiet og fortalte at det var han som hadde kjørt Mijailovic fra Stockholm til Tullinge der Mijailovic bodde sammen med sin mor, far og søster.

Ifølge politiinspektør Gösta Andersson var sjåførens forklaring troverdig, men han ville fredag ikke si noe om hva sjåføren sa i avhøret.

- For etterforskningen har avhøret ingen annen verdi enn at det bekrefter at Mijailovic er troverdig når det gjelder taxituren. Det beste med at han meldte seg, er at det fjerner alle spekulasjoner om at Mijailovic hadde medhjelpere, sa Andersson til TT.

For Mijailovics advokat, Peter Althin, er drosjesjåførens forklaring viktig fordi den viser at Mijailovic har forklart seg sant om at han tok drosje fra Dramaten i Stockholm til Tullinge etter drapet. Da Mijailovic forklarte seg torsdag stilte aktoratet spørsmål som tydet på at de var i tvil om hvorvidt Mijailovic forklarte seg sant på dette tidspunktet.

For selv om drosjeturen var omtalt i presse og ettermedier etter drapet, meldte nemlig ikke drosjesjåføren seg. Dette forklarer sjåføren med at han ikke ble helt sikker på at det var Mijailovic han hadde kjørt før han så de nyeste bildene som ble offentliggjort i forbindelse med rettssaken.

Sjåføren sier nå at han allerede rett etter drapet synes kunden minnet om bildene av NK-mannen.

- Men gutten på bildene var for tykk, så jeg slo tanken fra meg, sier sjåføren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer