Drosjesjåføren stukket i hjel

Personen som ble funnet drept i en drosje i Stavanger søndag kveld er sjåføren av bilen. Det bekreftet politiet mandag ettermiddag. Alarmen i bilen ble aldri utløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:Utløste aldri alarmen Politiinspektør Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt bekrefter ifølge VGs nettutgave at drosjesjåføren ble drept med et stikkvåpen. Dette skal ha blitt klart under obduksjonen mandag.

- Det har ikke vært utløst noen alarm fra drosjen, som var en ny bil, opplyser Rossebø til NTB.

Den 37 år gamle mannen ble funnet død i bilen av forbipasserende ved 20.30-tiden søndag kveld. Bilen sto parkert på parkeringsplassen som tilhører Statoil et stykke utenfor Stavanger, på grensen mot Sandnes.

Vanskelig sak

Siste gang noen hadde hørt fra ham, var ifølge VG ved 23-tiden lørdag kveld gjennom NorgesTaxis eget datasystem da det ble bestilt en tur gjennom sentralbordet.

Denne turen tok 37-åringen.

Ingen er så langt mistenkt eller pågrepet for drapet, og Rossebø sier han frykter det kan bli en svært vanskelig etterforskning.

- Vi forventer at tipsflommen øker når vi går ut med mannens identitet, sa politiinspektør Ernst Rossebø ved Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse ettermiddag. Så langt skal politiet ha veldig lite å gå på.

Avdøde skal være småbarnsfar.

Bilen undersøkes

Politiet undersøker nå bilen som den døde mannen ble funnet i.

- Vi vil gå igjennom bilen millimeter for millimeter for å få alt riktig i denne saken, sier Rossebø.

Kripos er allerede ankommet Stavanger. Ifølge Stavanger Aftenblad vil tre kriminalteknikere jobbe både på funnstedet og med undersøkelser av bilen. I tillegg har Stavanger-politiet 20-25 etterforskere på saken.

Parkeringsplassen hvor drosjen sto parkert er svært øde i helgene.

Hardt klima

Drosjen tilhører stallen til NorgesTaxi som er det nest største selskapet i Stavanger-området med rundt 50 biler. Selskapet skal bistå politiet med å finne ut hva som kan ha skjedd med bilen og sjåføren.

- Vi vil gi politiet informasjon om bevegelser og om passasjerer så langt vi kan, sier Svein Oldereide, konstituert leder for NorgesTaxi i Stavanger til NTB.

Sjåførene i selskapet er selvstendig næringsdrivende og ikke ansatt i selskapet.

- Vi har likevel et ansvar for sjåførene og for å ivareta deres sikkerhet og interesser. Opplevelsen av et hardere klima preger oss etter det som er skjedd. Sikkerhet er noe som opptar oss hele tiden. Bilene er tilknyttet GPS, satellittstyring, og alarm slik at bilen kan følges om alarmen blir utløst, sier Oldereide.

Selskapet vurderer nå også å installere videoovervåking i bilene.

- Skadene på avdøde kan det tyde på at det er brukt et stikkvåpen eller skjærevåpen, sier Rossebø.

Ber om tips

Så langt har politiet fått inn 15 tips i saken, de fleste dreier seg om observasjoner av bilen. Det er ingen vitner til hva som har skjedd på parkeringsplassen ved Statoils hovedkvarter på Forus utenfor Stavanger.

- Vi er veldig interessert i om folk som har tatt denne drosjen, enten lørdag kveld eller natt til søndag, melder sier, sier Rossebø.

Drosjen, en sølvgrå Volkswagen Passat, er tilknyttet drosjeselskapet Norgestaxi. Den døde personen satt i førersetet og var pent kledd. Det var tilfeldig forbipasserende som varslet politiet. Drosjen skal ha stått på stedet i flere timer. Hvor lenge er politiet foreløpig usikre på. Nå går de gjennom filmene fra overvåkingskameraer i området, men de har enda ingen opptak fra selve parkeringsplassen.

- Vi er i ferd med å gå igjennom overvåkingsvideoer. Det er et nitid arbeid, og dessuten er det ikke alltid slik at disse kameraene virker, sier Rossebø.

FUNNET DREPT: Klokka 20.30 i går kveld fikk politiet melding om en død mann i ei drosje bak Statoil-hovedkvarteret i Stavanger. Drapet har spredt frykt blant drosjesjåfører i Stavanger.