Drosjesjåfører i sjokk

Oslos drosjesjåfører er sjokkert og opprørt over drapet på en drosjekollega ved Godlia i natt. Mange tar til orde for at det bør komme videokameraer eller glasskillevegg i drosjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er dypt tragisk og for jævli. Her arbeider vi i et serviceyrke om natta og skal gjøre folk en tjeneste og så blir man skutt i jobben. Det er grotesk, sier drosjeeier Tom Johansen til NTB. Han har 24 år bak seg i drosjenæringen.

Flere av sjåførene NTB snakket med i ettermiddag tar til orde for at det bør komme en reaksjon i form av enten videokamera som filmer passasjerene et kort øyeblikk eller en pleksiglass-skillevegg mellom baksetet og førersetet. Det siste er blant annet blitt vanlig å ha i svenske drosjer.

- Det er naturligvis opp til myndighetene å tillate videoovervåking, men mange av oss mener det er en løsning for å forebygge vold, sier Knut Støa, drosjesjåfør på 39. året.

Delte meninger
I dag er alle drosjer utstyrt med en alarmknapp, men sjåføren som ble skutt i Oslo i natt, rakk ikke å utløse alarmen.

Sjåfør Tariq Mohmood, som kommer fra Pakistan og har kjørt drosje i Oslo de fire siste årene, tror drapet kunne vært unngått dersom det hadde vært video-overvåking i drosjen.

De fleste sjåførene tror skuddramaet vil føre til en form for debatt om ytterligere sikkerhetsutstyr i drosjene.

Ikke uventet
Ingen av sjåførene vi snakket med hadde vært utsatt for alvorlige voldsepisoder i bilen, men skyteepisoden kom ikke uventet på flere av dem.

- Det er jo ikke mer enn et par uker siden en kollega ble stukket ned med kniv. Det er et stadig tilbakevendende tema, sier Støa.

(NTB)