Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drosjesjåfører i sjokk

Drosjesjåføren Johan Ulrik Ødegaard er i sjokktilstand. I dag morges fikk han vite at nok en taxikollega kan være drept: - Det er så ufattelig. Hva galt har vi gjort, spør Johan Ulrik seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ødegaard har jobbet som drosjesjåfør i 21 år, men føler seg ikke lenger trygg når han skal på jobb. For fem år siden sluttet Ødegaard derfor og kjøre taxi om natta.

- Jeg synes volden ble mer utbredt, og jeg var engstelig når jeg var på jobb. Det ble det sånn at jeg ikke stolte på alle passasjerene mine, sukker Ødegaard.

Ingen bedring

Det er ikke bare Ødegaard som vegrer seg for å ta opp passasjerer nattestid.

Etter at drosjesjåføren Ulf Braathen ble drept mens han var på jobb, har har flere av Ødegaards kollegaer sluttet å kjøre drosje i nattens mulm og mørke.

- Hvor er det forebyggende arbeidet politikerne snakker så fint om? Ingenting har skjedd siden det forrige drosjedrapet. Er det rart at folk ikke vil kjøre om natta, lurer Ødegaard.

Han forteller at en rekke av hans kollegaer ikke tør kjøre med ledigskiltet på om natta.

- De sitter med angst og ser an passasjerene før de tar dem inn i bilen, sukker Ødegaard.

I sorg

I dag tidlig ringte en kamerat til Ødegaard og fortalte om drapet.

- Jeg ble sjokkert. Min første tanke var hvem som er blitt drept, forteller Ødegaard.

Han vil i dag sette opp et sørgebånd på taket.

- Hvis jeg orker å kjøre så lenge, da. Aller mest har jeg lyst til å dra hjem og legge meg, sier drosjesjåføren.

Sorg over hele landet

Johan Ulrik Ødegaard er ikke alene. Drosjesjåfører over hele landet markerer sin sorg og avsky etter tragedien.

Oslo Taxi og Asker og Bærum Taxi har besluttet full drosjestopp mellom klokka 12 og 14 i dag, og i Trondheim sto drosjene stille fra 12 til fem over 12. Drosjer i Oslo, Asker og Bærum, Stavanger, Trondheim, Bodø og Tromsø kjører med sørgebånd på takskiltene fram til begravelsen.

Mange av sjåførene i Oslo kjørte til stamstedet Bryn Kafe for å være sammen om sorgen. Det er mindre enn tre måneder siden de fulgte sin kollega Ulf Braathen til graven.

I SJOKK: - Hva galt har vi gjort, spør drosjesjåfør Johan Ulrik Ødegaard.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling