Drosjesvindler slipper utlevering til Norge

Mohammed Aslam anklages for drosjesvindel for nærmere 100 millioner kroner.

BLIR SIKTET PÅ NYTT: Her advokat Joar Berg Henjum (tv) i samtale med aktor Ragnvald Brekke før retten ble satt i drosjesvindelsaken i Oslo tingrett i 2007. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BLIR SIKTET PÅ NYTT: Her advokat Joar Berg Henjum (tv) i samtale med aktor Ragnvald Brekke før retten ble satt i drosjesvindelsaken i Oslo tingrett i 2007. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre år på rømmen har Aslam nå greid å skaffe seg pakistansk ID-kort, skriver Aftenposten.

Det finnes ingen utleveringsavtale mellom Norge og Pakistan, og det er svært lite sannsynlig at Pakistan vil utlevere en av sine egne borgere selv om han er etterlyst via Interpol, skriver avisen.

Dømt i Norge Aslam er dømt til to års fengsel for regnskapsjuks, svart kjøring, trygdejuks pengesmugling og ulovlig oppbevaring av våpen i Norge, men stakk fra landet før dommen ble forkynt.

Nå venter en ny siktelse som omfatter svart drosjekjøring for nærmere 100 millioner kroner, misbruk av andres identiteter og dokumentfalsk.

Med sitt nye pakistanske statsborgerskap slipper han trolig både å sone dommen på to år, og å møte i retten på nytt i Norge.

Store summer Aslam styrte på det meste en flåte av rundt 60 drosjer i Oslo og den svarte kjøringen var omfattende. Fra selskaper drevet i andres navn ble det sendt store summer til Pakistan, blant annet sendte han én million kroner til sin egen far.

I retten innrømmet han regnskapsjuks for å skjule svart kjøring. Han ble også dømt for trygdejuks, pengesmugling og ulovlig oppbevaring av våpen. Men til tross for at dette var en alvorlig sak, tok politiet aldri passet fra Aslam.

Aslam lot ikke sjansen gå fra seg, og stakk til Pakistan allerede før han i januar i 2008 ble dømt til to års ubetinget fengsel i Oslo tingrett.

Syk var far død Da han ble innkalt til soning via advokaten, svarte Aslam at han ikke kunne forlate sin syke far i Pakistan.

Gang på gang avtalte Aslam i 2008 og 2009 med norsk politi at han skulle møte til soning, men hver gang var unnskyldningen at han måtte ta seg av sin syke far.

Politiet fattet interesse for den syke faren, og oppdaget at han var død.

(NTB)

.