Drosjevoldtekten - politiet har et vitne

Sent i kveld intervjuet politiet en kvinne i forbindelse med drosjevoldtekten som fant sted i helgen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet ønsker ikke å kommentere hva vitnet har sagt i sin forklaring, sier vaktleder Sindre Flaate på kriminalvakten ved Oslo politidistrikt til NTB.

Det er ikke kjent hvor kvinnen har observert noe som har med saken å gjøre.

Tirsdag ettermiddag sa politiavdelingssjef Finn Abrahamsen at politiet arbeidet med å saumfare videoene fra disse kameraene, men at de foreløpig sto uten interessante observasjoner.

Mistenksom mann observert

En mann sto og dirigerte taxikøen over i piratdrosjer da den 19-årige jenta gikk inn i bilen hun trodde var en drosje. Denne mannen kan ha en forbindelse med den grove gjengvoldtekten av jenta.

Klokka 03.07 tikket meldinga inn til Oslo Taxi.

- En av våre sjåfører så en mann som dirigerte taxikøen på Stortorvet. Han henviste folk i køen over til piratdrosjer, sier styreformann Wiggo Johansen i Oslo Taxi.

Opplysningen er overlevert politiet.

På samme tid sto den 19-årige jenta i akkurat samme kø og ventet på drosje natt til søndag. Ifølge hennes politiforklaring gikk hun inn i en Mercedes med taxilys på taket og taksameter inni. Etter noen kvartal stanset bilen, hun ble dratt ut og over i en annen bil. Der skal hun ha blitt voldtatt av tre menn i løpet av en halvtime - mens bilen kjørte rundt.

- Om hun satte seg i en drosje eller ikke - vi skal hjelpe politiet med å få fatt i disse folkene, sier Johansen.

Ingen resultater fra filmrullene

Taxisentralen har uten hell lett etter elektroniske spor som kan avsløre den aktuelle drosja. De har heller ikke hørt fra sjåfører som har sett henne stå i taxikøen.

Politiet har i dag gått i gjennom film som de har fått fra overvåkings-kamera langs bilruta.

- Vi har ikke fått noen opplysninger fra overvåkningsfilmene vi har sett på i dag, men vi vil fortsette å granske filmene, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politiditrikt til Dagbladet.no.

Ingen vitner

De håper å finne spor etter bilen 19-åringen skal ha blitt voldtatt i.

- Vi har sjekket flere ting i dag og etterforskninga fortsetter. På grunn av den dårlige kvaliteten på filmene fra overvåkningskameraene er det vanskelig å si hvorvidt filmene inneholder informasjon som vil hjelpe etterforskningen.

Så langt har han ingen vitner i saken, og heller intet signalement av gjerningsmennene som han kan gå ut med. Meldingen fra Oslo Taxi om en mann som dirigerte taxikøen er interessant mener Abrahamsen.

- Vi vil gjerne komme i kontakt med denne mannen, og samtidig vil vi gjerne at alle som befant seg på Stortorvet mellom klokken 03.00 og 03.30 tar kontakt med politiet.

Kan bli jentetaxier

Wiggo Johansen i Oslo Taxi sier at det kan bli aktuelt å innføre en egen drosjeordning bare for jenter. I Stockholm finnes en ordning med kvinnelige sjåfører for kvinnelige passasjerer. Oslo Taxi har i dag rundt 300 faste kvinnelige sjåfører.

- Det kan bli aktuelt med jentetaxier. Dette er et av flere mulige tiltak vi skal vurdere sier Johansen til Dagbladet.no.

Han ønsker også at flere av selskapets om lag 2000 drosjer skal få kamera inne i bilen. I dag har rundt 120 drosjer slik overvåking.