Krigen i Ukraina:

«Drøye anklager»

Wagner-leder Jevgenij Prigozjin hevder det russiske forsvaret hadde minelagt ruta Wagner-gruppa brukte for å trekke seg ut fra Bakhmut.

WAGNER-GRUPPA: Jevgenij Prigozjin har gjentatte ganger rettet hard kritikk mot den russiske forsvarsledelsen. Nå hevder han at det russiske forsvaret minela ruta Wagner-gruppa brukte for å trekke seg ut av Bakhmut. Foto: Privat
WAGNER-GRUPPA: Jevgenij Prigozjin har gjentatte ganger rettet hard kritikk mot den russiske forsvarsledelsen. Nå hevder han at det russiske forsvaret minela ruta Wagner-gruppa brukte for å trekke seg ut av Bakhmut. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin anklager det russiske militæret for å forsøke straffe leiesoldathæren offentlig ved å minelegge ruta de brukte for å trekke seg ut av Bakhmut.

Det skriver Prigozjin i en uttalelse på det russiske sosiale mediet VK fredag kveld.

- De som plasserte disse eksplosive innretningene, var representanter for forsvarsdepartementet. Når du spør dem hvorfor de gjorde det, så peker de oppover. Flere spørsmål er ennå ubesvarte, skriver Prigozjin.

- Forsøk på offentlig pisking

Prigozjin skriver videre at de eksplosive innretningene ikke hadde trengt å bli plassert i et så stort antall for å holde unna fienden, siden dette er bak selve frontlinjen.

- Derfor kan man anta at de ønsket å møte Wagner-enhetene med disse innretningene, selv om ikke vi beveger oss i kolonner, skriver leiesoldathærens grunnlegger.

Prigozjin hevder at de oppdaget eksplosivene etter å ha observert «mistenkelig aktivitet» langs ruta, men at Wagner-gruppa kom seg forbi og har det «trygt og fint».

- Vi antar at dette var et forsøk på offentlig pisking, avslutter Prigozjin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer