Druknede dykkere blir ikke obdusert

De to kvinnelige dykkerne som ble funnet druknet på 30 meters dyp ved Tjøme i Vestfold i går kveld, vil ikke bli obdusert. Flasken til den ene dykkeren var nesten full av luft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnene ble funnet en meter fra hverandre like ved neddykkstedet og ble identifisert sent i går kveld.

- En obduksjon vil ikke fortelle oss mer enn det vi allerede vet, nemlig at de to er omkommet ved drukning, sier politiadjutant Marius O. Dietrichson i Tønsberg politidistrikt til NTB.

Full av luft

Politiet vil nå foreta en rekke tekniske undersøkelser av kvinnenes utstyr, blant annet av luftflaskene. Flasken til den ene dykkeren var nesten full av luft.

- Det indikerer at ulykken har skjedd rimelig raskt etter neddykk, sier Dietrichson. Han regner med at det kan ta minst en uke før alle de tekniske undersøkelsene som skal sende til analyse er klare.

Samtaler

Politiet skal også ha flere samtaler med de som var på dykkestedet.

- Vi har ikke mistanke om at det har foregått noe kriminelt i denne saken. Dette er ren ulykkesgransking, sier Dietrichson.

Hanne Pedersen (29) fra Horten og Hege Prestøy (25), opprinnelig fra Bodø, men bosatt på Tjøme, ble meldt savnet da de ikke kom opp til riktig tid etter et fritidsdykk rett øst for Tjøme lørdag.