Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drukner i e-post

Drukner du i e-post? Du er ikke alene. Halve Norge har snart egen e-postadresse. Særlig folk i lederjobber mottar uendelig mange e-postmeldinger, som de bruker timevis på å lese og svare på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av ti sender e-post daglig, viser undersøkelser Norsk Gallup har gjort. For mange bedrifter og offentlige instanser er e-post blitt en viktig kommunikasjonskanal. I fjor ble det sendt en milliard e-postmeldinger. 80 prosent var bedriftsinterne meldinger.

- Forstyrres

- E-post er ikke bare positivt. Mange styres av at det til stadighet popper opp en melding om at du har fått e-post, sier IT-sjef Pål Erik Jensen i Manpower.

For andre er rett og slett antallet meldinger problematisk.

- Det er veldig lett å sende kopi av meldingen til sjefene. Dermed blir det svært mye for dem å lese, sier underdirektør Svein Erik Wilthil i Kommunenes Sentralforbund.

- Jeg får mellom 50 og 60 meldinger daglig. Mye av dette er bare støy, informasjon jeg ikke trenger, sier it-ansvarlig Christian Torp i Den Norske Dataforening. Masseutsendelser av reklamemeldinger på Internett blir stadig mer vanlig.

Kommer til kort

Telenor Nextel - landets største internettleverandør - rapporterer at det stadig sendes mer informasjon i hver e-post.
- Med e-post er det så lett å sende ting at mange ikke er klar over hvor stor plass meldingene tar, sier informasjonssjef Kai Nielsen i Statoil. Han ser på belastningen på systemet at det sendes mange billedfiler som krever stor lagringsplass. Særlig stort har problemet vært ved juletider da mange sendte elektroniske postkort.

- Nå oppfordrer vi til å la være å sende slike kort, sier Nielsen. På Manpower og mange andre arbeidsplasser gikk det ut liknende oppfordringer.

- I jula 97 var belastningen så stor at nettverket brøt sammen, sier IT-sjef Pål Erik Jensen.

I dag er det Valentinerdagen og på Internett finnes rikelig med steder som mer enn gjerne lager en virtuell kjærlighetserklæring til din utkårede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media