Drukner i psykolog-klager

Aldri har så mange klaget på norske psykologer.

REKORDMANGE KLAGER: - Vi er ikke dimensjonert til å ta i mot så mange klager, sier Gisken Holst, leder i Fagetisk råd i Psykologforeningen, til Dagbladet. Foto: PAUL S. AMUNDSEN
REKORDMANGE KLAGER: - Vi er ikke dimensjonert til å ta i mot så mange klager, sier Gisken Holst, leder i Fagetisk råd i Psykologforeningen, til Dagbladet. Foto: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi er ikke dimensjonert til å ta i mot så mange klager, sier Gisken Holst, leder i Fagetisk råd i Psykologforeningen, til Dagbladet.

I siste nummer av Tidsskrift for norsk psykologforening (TNP) kommer det fram at Psykologforeningen «drukner» i klager på norske psykologer. Det er spesielt sakkyndige det blir klaget på. Nærmere halvparten av sakene handler om psykologer som har vært sakkyndige.

- Hovedvekten gjelder samværsavtaler i barnefordelingssaker, og noen av sakene handler om omsorgsovertakelse, sier Holst til Dagbladet.

Klagerekord Fram til 2009 la antall formelle klager på norske psykologer stabilt på rundt tretti. Så langt i år har Psykologforeningen mottatt det dobbelte -  60 klager. Det bekrefter Holst overfor Dagbladet.

Og ennå er det to måneder igjen av året.

- Jeg tror ikke norske psykologer har blitt dårligere. Jeg tror folk har blitt mer bevisste på sine rettigheter og derfor bruker klagemuligheten i større grad enn før, sier Holst, som forteller at de sliter med å få behandlet alle sakene i tide. I tillegg er det også blitt flere psykologer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer