Druknet 200 meter fra dykkerskip

Dykkerskipet KNM «Tyr» lå 200 meter fra stedet der 20 år gamle Marit Janson druknet da nødmeldingen kom til politiet natt til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet, som har dykkere og hjelpeutstyr om bord, ble aldri bedt om å sjekke ropene som politiet ble varslet om, skriver VG.

Politiet rykket ikke ut, og dagen etter ble 20-åringen funnet druknet i havnebassenget i Sauda. Ifølge kvinnen som varslet politiet, Else Eik-Nes, svarte betjenten som mottok nødmeldingen at «politiet ikke kunne rykke ut med folk på overtid».

Bestilt av politiet

Dykkerskipet «Tyr» lå i havnebassenget i Sauda på oppdrag fra lensmannen i Sauda. Det var bestilt for å delta i et søk etter en savnet person.

- Det er jo rart å tenke på at vi var på oppdrag fra politiet. Vi hadde to dykkere, to letebåter og folk som var godt trent i førstehjelp om bord. hadde politiet ringt oss, hadde jeg vekket hele båten og sendt utpå letebåtene umiddelbart, sier skipssjef på KNM «Tyr», Hans Petter Baade til VG.

Oppfattet ikke som nødmelding

Konstituert politimester Odd Magne Haaversen sier at han ikke synes det har noen relevans til saken at «Tyr» ikke ble varslet.

- Dette er jo kjernen av saken. Operasjonsleder oppfattet ikke 112-meldingen som en nødssituasjon. Da var det jo heller ikke aktuelt å kontakte KNM «Tyr», sier han.

Saken etterforskes nå av det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, SEFO. Søndag ettermiddag kommer SEFO til Haugesund for å avhøre politiet.

(NTB)