Martha's Vineyard, USA:

Druknet etter hopp fra «Haisommer»-brua

Brødrene tok sats og kastet seg utfor brua som ble udødeliggjort i Steven Spielbergs hai-klassiker. Bare en av dem er til nå funnet.

KLASSIKER: «Haisommer» (1975) har gjort American Legion Memorial Bridge til en populær destinasjon for mange filmfans. Mange hopper fra brua, til tross for at det er forbudt. Foto: Universal Pictures
KLASSIKER: «Haisommer» (1975) har gjort American Legion Memorial Bridge til en populær destinasjon for mange filmfans. Mange hopper fra brua, til tross for at det er forbudt. Foto: Universal Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1975 «spilte» Martha's Vineyard ved sørkysten av Cape Cod i Massachusetts, rollen som den fiktive øya Amity Island i gigantsuksessen «Haisommer».

I en scene ser vi hovedrolleinnehaver Roy Scheider løpe for livet over ei bru etter at en enorm hvithai har slått til i en lagune der hans egen sønn befinner seg.

Sekunder før ser vi haiens enorme ryggfinne som skjærer gjennom vannet. Rovdyret glir under brua og forsvinner ut til det åpne havet.

VIDEO: Scenen fra «Haisommer» med American Legion Memorial Bridge i bakgrunnen.

Nå er den samme brua blitt åsted for en tragedie som har kostet to brødre livet.

Tatt av strømmen

Søndag kveld ble de to brødrene Tavaris Bulgin (26) og Tavaughn Bulgin (21) meldt savnet etter at de hadde tatt steget og hoppet utfor den populære Massachusetts-brua. Det skriver blant annet NBC Boston og The Vineyard Gazette.

Brødrene hadde leid seg et hus på øya for sommeren mens de jobbet på en lokal restaurant. Ifølge NBC Boston bestemte de seg for å ta en dukkert etter endt kveldsskift sammen med to kamerater.

Sammen stakk de ned til «Haisommer»-brua, skiftet og gikk opp på rekkverket for så å kaste seg ut i vannet.

DRUKNET: Tavaris Bulgin (26) og Tavaughn Bulgin (21) var sesongarbeidere som hadde kommet fra Jamaica for å jobbe denne sommeren. Foto: GoFundMe
DRUKNET: Tavaris Bulgin (26) og Tavaughn Bulgin (21) var sesongarbeidere som hadde kommet fra Jamaica for å jobbe denne sommeren. Foto: GoFundMe Vis mer

De fire mennene fikk raskt store problemer i den sterke strømmen. Det ble en hard kamp for å komme seg tilbake til land, men det var bare to av dem som til slutt klarte det.

- Uvirkelig

The Vineyard Gazette skriver at det ble igangsatt søk etter de to savnede brødrene. Tidlig mandag morgen ble Tavaris’ kropp funnet.

Søket måtte midlertidig utsettes tirsdag som følge av at forholdene var for farlige til å fortsette, meldte The Boston Globe.

Tre dager seinere er lillebroren Tavaughn fremdeles savnet.

- Det kjennes uvirkelig, forteller familievenninnen Marsha Green til NBC Boston.

Green avfeier spørsmålet om guttene kunne ha drukket før de kastet seg ut i vannet.

- De var ikke påvirket, de var bare ute etter å ha det moro.

Foreldrene til sykehus

Tavaris og Tavaughn Bulgin kom opprinnelig fra Jamaica. Green forteller at nyheten om sønnene deres kom som et knusende slag.

- De er i sjokk etter tragedien. Da de fikk vite det, tok de det så tungt at de måtte fraktes til sykehus.

VIDEO: Til tross at to menn druknet søndag, er det stadig flere som hopper ut fra brua.

Ikke mange timene etter at liket til den ene av brødrene var blitt trukket opp av vannet tirsdag, var det full aktivitet på brua.

Mens en reporter for WBZ TV forteller om den tragiske hendelsen, ser vi tenåringer som hopper ut fra brua.

- Jeg var her klokka 7 om morgenen i går. Allerede klokka 9 var det fullt av mennesker på brua som var klare til å hoppe, forteller fritidsfiskeren Russel Bell til WBZ TV.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer