Druknet foran solbadere

Den rusa mannen havnet i Akerselva, og fløt flere hundre meter gjennom Oslo sentrum før forskrekkede tilskuere ble vitne til at mannen drev inn i en tunnel. På andre siden kom han ut død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesen og politi var kjapt på pletten da de fikk melding om ulykken like etter klokka 12.00 i dag. De kjørte inn i tunnellen som fører Akerelva under Oslo S og trafikkmaskina og ut i Bjørvika med motorbåt, men de rakk ikke å få fatt i mannen før han fløt ut død på den andre siden ca. et kvarter etterpå. Politiet kjenner den omkomnes identitet.

- Legevakten fastslo at han var død, og det ble ikke gjort noe forsøk på gjenoppliving, sier operativ uteleder Lars Jarodd fra Oslopolitiet til Dagbladet.no.

Forskrekkede Osloboere som nøt vårsola i parken like bak Oslo Plaza kunne se mannen drive inn i den store tunnellåpningen. Han var da fortsatt i live.

- Ingen hoppet ut i for å hjelpe han. Det er merkelig at folk kan drukne midt i Oslo sentrum, men jeg vet jo ikke hva de kunne gjort, strømmen er jo sterk, sier Hege Iren Hovda (24) som var like i nærheten.

Mannen havnet i elva ca. 200 meter lenger oppe, utenfor Villmarkshuset kanoutleie. Ifølge øyenvitner skal han ha vært sterkt ruset før han av ukjent grunn havnet i elva.

- Vi løp etter og prøvde å trekke han i land med riva vår, men han fløt for fort. Han svarte heller ikke på tilrop, sier anleggsgartnerne Per Arne Rygge (35) og Odd Edvard Lund (19).

Politiet etterforsker nå dødsfallet, men foreløpig er det ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

PRØVDE Å REDDE: - Vi prøvde å dra han inn med riva, men han reagerte ikke, sier Per Arne Rygge (35) og Odd Edvard Lund (19).
FLØT FORBI: Hege iren Hovda (24) så ikke mannen som fløt forbi rett bak henne. - Flere så på, men ingen hoppet ut i for å redde ham, sier hun til Dagbladet.no.