Druknet i grunt fuglebasseng

STOKKE/OSLO (Dagbladet): Den ett år gamle jenta var ute og lekte sammen med andre barn i boligområdet. En stund seinere ble hun funnet liggende med ansiktet ned i naboens 25 centimeter dype fuglebasseng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ettåringen ble fraktet med ambulanse til Vestfold sentralsykehus i Tønsberg, hvor hun ble erklært død.

Naboer

Den lille jenta ble meldt savnet av familien ved 17-tida i går ettermiddag. Noe seinere ble hun funnet druknet i naboens fuglebasseng på Dalsborge i Stokke kommune i Vestfold.
- Flere naboer var involvert i letingen etter ettåringen. Også naboen som eide fuglebassenget var med da jenta ble funnet, opplyser politiadjutant Marius O. Dietrichson ved Tønsberg politidistrikt til Dagbladet.

Jenta ble sist sett lekende med andre barn på gårdsplassen utenfor huset sitt.
Hagen hvor jenta ble funnet ligger i en klynge bestående av tre hus. Det er ingen fysiske sperrer mellom husene.

Ettåringen må dermed ha gått de rundt 40 metrene over veien til nabohuset. Selve fuglebassenget er rundt 2,5 meter langt og halvannen meter bredt.

Plikter å sikre

- Det er for tidlig å si noe mer om omstendighetene rundt dødsfallet. Saken etterforskes nå av Stokke lensmannskontor og Tønsberg politidistrikt, sier Dietrichson til Dagbladet.

Det ble satt i gang gjenopplivingsforsøk før jenta ble fraktet med ambulanse til Vestfold sentralsykehus. Men livet sto ikke til å redde.

- Politiet har ingen grunn til å tro at det er noe mistenkelig med selve dødsfallet, men på generelt grunnlag har innehaverne av et vannbasseng visse sikkerhetsplikter.
Dette skal vi se nærmere på under den videre etterforskningen, sier politiadjutanten.