Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Druknet i siloulykke

Tre eldre personer døde etter å ha mistet bevisstheten på grunn av silogass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre omkomne som alle er over 70 år, ble funnet i 10.30-tida på gården i Stardalen i Jølster.

- De tre - to menn og en kvinne - har etter alt å dømme mistet bevisstheten etter å ha åndet inn gass fra siloen, og deretter druknet i en halv meter vann som dekket deler av presenningen, sier operasjonsleder Kjetil Avesnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt i Florø.

Ifølge Firdaposten jobbet to av de omkomne i siloen og brukte vann til å bløte opp og presse ned innholdet. Under arbeidet har det utviklet seg gass i siloen, og de to har trolig besvimt som en følge av dette, før de druknet i vannet.

En tredje person kom til for å undersøke hva som hadde skjedd, men også denne personen omkom. Samtlige har tilknytning til gården og er i slekt med hverandre.

- Vi har indikasjoner på at det hadde dannet seg gass i siloen. Den slår et menneske forholdsvis fort ut, og det er det vi tror har skjedd i dette tilfellet, sier operasjonsleder Avesnes.

Etter at ulykken var oppdaget, kom redningsmannskaper raskt til stedet og fikk hentet opp de tre, men livet sto ikke til å redde for noen av dem. Det er ingen øyenvitner som vet hvor lang tid det gikk fra de gikk inn i siloen til de ble funnet omkommet.

- Vi har folk på stedet som undersøker siloen. Vi håper dette sammen med obduksjonene, gjør at vi kan finne ut akkurat hva som skjedde, sier operasjonsleder Kjell Biesman i Florø-politiet.

Gården i Stardalen driver med dyr, slått og siloproduksjon. Ulykken vil på vanlig måte bli etterforsket av politiet og av Statens arbeidstilsyn. Politiet ønsket ikke i formiddag å gå ut med navnene på de omkomne fordi enkelte slektninger ennå ikke var varslet.