Druknet kaptein ikke alene på dekk

Noen lyver om kapteingåten. Til Larvik-politiet har nå matrosen Severiano Perez forklart at kaptein Magnar Solberg ikke var alene på dekk før han forsvant sporløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bety et gjennombrudd i etterforskningen av mysteriet. Alle om bord på den norske kjemikalietankeren har til nå nektet for å ha vært sammen med Magnar Solberg på dekk den skjebnesvangre natta i Atlanterhavet 12. oktober 1987.

I lange avhør søndag og i går har den filippinske matrosen kommet med sine oppsiktsvekkende opplysninger. Matrosen hevder blant annet at kapteinen snakket norsk med den andre personen som var til stede. Han har tidligere ikke tort å fortelle sannheten av frykt for sin egen sikkerhet. Nå framstår han som et rolig og troverdig vitne, sier kilder til Dagbladet.

Nye avhør

Politiet i Larvik vurderer nå om det skal settes i gang utvidet etterforskning av det som trolig er en uløst drapsgåte. Det kan bli aktuelt å foreta nye avhør av mannskapet som var om bord på kjemikalietankeren «Iver Sovereign» på turen fra USA til Europa i oktober 1987.

Magnar Solberg var nygift, og skulle vært på bryllupsreise. Han ble bedt om å ta en ekstra tur for å avlaste en annen kaptein. Det ble skjebnesvangert. Enken, Karin Solberg, har i alle år kjempet for å få vite sannheten om hva som skjedde da mannen hennes forsvant. Ingen ting skulle tyde på at han hadde hoppet over bord. Han hadde til og med gjort klart for klesvask.

- Saken er nå i politiets hender. Jeg håper det vil bringe en avklaring, sier Karin Solberg til Dagbladet.

Utspill

Leder av etterforskningen, politiinspektør Magnar Pedersen i Larvik politidistrikt, sier til Dagbladet at avhørene av Perez nå skal gjennomgås og sammenliknes med det andre etterforskningsmaterialet.

- Vi vil komme med et utspill i saken. Men hvordan kan jeg ikke si nå, sier Pedersen.