Druknet nesten i gymtimen

Jenta (7) er kritisk skadd etter en ulykke under skolesvømming i Lillehammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden for ei sju år gammel jente er alvorlig, men stabil, etter at hun nær druknet under skolesvømming i Jorekstadhallen i Lillehammer mandag formiddag.

- Det var en eller annen som ble oppmerksom på at det lå en jente på bunnen av bassenget i svømmehallen. Hun ble tatt opp og var da delvis bevisstløs, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården ved Gudbrandsdal politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det var en av de tre lærerne ved Kringsjå barneskole, hvor jenta går i 2. klasse, som fikk henne opp av bassenget ved 10.30-tiden mandag. Det ble satt i gang gjenoppliving ved munn til munn-metoden og jenta ble fraktet til sykehus.

Politiet opplyser at jenta fortsatt var bevisstløs mandag ettermiddag.

Sundgården sier at det vil bli satt i gang politietterforskning av hendelsen tirsdag. Omstendighetene rundt ulykken var mandag kveld ikke kjent, men det skal ha vært 21 elever i bassenget da ulykken skjedde.

Rektor ved Kringsjå barneskole, Steinar Døsrønningen, sier at han har gått gjennom ulykken med lærerne som var involvert.

- Det har vært traumatisk for dem, sier han til NRK Hedmark og Oppland.

Lærerne på skolen har også hatt samtaler med sine klasser etter hendelsen i svømmehallen, der skolen i periodevis gjennomfører skolesvømming.