Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Druknet på badetur

Gutten var på badetur med kamerater da han ramlet ned en 40 meters skråning og druknet i elva Faråni i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde like før klokka 16 i går ettermiddag ved Valle i Setesdal. En kameratgjeng var på badetur i området da den 16 år gamle gutten ramlet ned den 40 meter bratte skråningen ned mot kulpen. På grunn av algevekster var berget gutten skal ha sklidd på, særdeles glatt.

Ulendt terreng

Politi og brannvesen var i går kveld på stedet, men hadde problemer med å finne gutten. Det er svært bratt og ulendt terreng i området som gjorde det vanskelig for redningsmannskap å komme til. Kulpen i det regulerte vassdraget var langt dypere enn først antatt, omtrent 15 meter dypt.

Siden området er såpass utrygt, sendte brannvesenet fire dykkere.

- Dette var nok av sikkerhetsmessige grunner, for det er vanlig med bare én dykker på slike saker, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Karl Tore Berge.

Sorgsamling

Brannvesenets dykkere fant gutten ved 19.30-tida i går kveld. Han ble hentet av redningshelikopter, siden det var så vanskelig å komme til i området.

Folk samlet seg i går i soknehuset på Rysstad for å bearbeide sorgen. Det var personer som hadde vært på stedet under den tragiske ulykken, venner, pårørende og andre fra lokalmiljøet.

ULYKKESSTEDET: Den 16 år gamle gutten skal ha sklidd ned denne skråningen og falt i kulpen og druknet. Han ble hentet opp av dykkere og redningshelikopter.