Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Druknet på fisketur

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): De fire kameratene fra Tromsø koste seg i lånt hytte fem mil fra byen. Ved 01-tida natt til i går la de ut på fisketur i Grøtsundet mellom Tromsø og Reinøya. Da båten plutselig kantret, mistet en av mennene livet. To ble reddet i land. Fjerdemann var fortsatt savnet da Dagbladet gikk i trykken i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De to overlevende har i avhør fortalt at de var påvirket av alkohol da ulykken skjedde, sa stasjonsjef Knut Pettersen ved Tromsø politidistrikt til Dagbladet i går kveld. Politiet fant også alkohol utenfor hytta.

Venninne med

En venninne av de fire - som alle er fra Tromsø - ble satt i land ved 02-tida.

Etter en stund gjorde den 14- 16 fot store båten en plutselig sving. Tre av kameratene ble slengt over på samme side av båten og havnet i sjøen.

- Alle fire begynte å svømme fra båten, før en av dem bestemte seg for å snu, sier Pettersen.

- Han kom seg opp i båten, som nå var full av vann. Han lå i vannet oppe i båten da en fiskebåt på vei nordover plukket ham opp klokka 06.30 i går.

Mannskapet i fiskebåten varslet politiet, og søkene etter vennene ble iverksatt. På det meste var tre helikoptre, fem båter og 20 frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp i sving.

Svømte i land

- Et av helikopterne oppdaget den omkomne i sjøen klokka 07.46. Tredjemann hadde kommet seg til fastlandet ved egen hjelp, og ble funnet ved Stallvika øst for Svenby, sier stasjonssjefen.

Den omkomne skal være 34 år, de tre andre er i 20-årene. De er alle fra Tromsø.

Ulykken skal ha skjedd midtfjords i det om lag tre kilometer brede Grøtsundet mellom Tromsø og Reinøya. I 20-tida i går kveld ble strandsøket på begge sider av sundet midlertidig avsluttet.

- Videre søk utover natta vil bli vurdert når vi har oversikt over tilgjengelig mannskap, sier stasjonssjef Knut Pettersen.