SIRUS STAR:  Piratene fikk tre millioner dollar i løsepenger for å slippe den saudiarabiske tankeren Sirus Star, men gleden ble kortvarig for sjørøverene. 
Foto: AFP PHOTO/ US NAVY/ HO / William S. Stevens/Scanpix
SIRUS STAR: Piratene fikk tre millioner dollar i løsepenger for å slippe den saudiarabiske tankeren Sirus Star, men gleden ble kortvarig for sjørøverene. Foto: AFP PHOTO/ US NAVY/ HO / William S. Stevens/ScanpixVis mer

Druknet somalisk pirat skyldt opp på land med 153 000 dollar

Dreve i land på strand i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liket av en somalisk pirat som druknet etter å ha fått enorm sum løsepenger, er drevet i land på en strand i Somalia.


Fem pirater druknet da båten deres kantret etter at de hadde fått 3 millioner dollar i løsepenger for å slippe fri den saudiarabiske tankbåten Sirius Star.


Mannen som ble funnet på stranda, hadde 153.000 dollar i kontanter i en plastpose i lomma, ifølge de lokale innbyggerne som fant ham. De fortsatte å lete etter de andre fire.


Den amerikanske marinen viste bilder av en fallskjerm som ble sluppet ned på dekket til Sirius Star med en pakke, som trolig inneholdt pengene.


Fem av de til sammen tolv piratene som hadde holdt skipet, druknet under flukten i høy sjø. Ytterligere tre mistet sin andel av løsepengene da båten gikk rundt.


Tapet av pengene vil neppe avskrekke de overlevende piratene. Trolig blir de bare enda ivrigere etter å kapre nye skip for å få fatt i nye løsepenger, sier en ekspert.


(NTB)